Λουκάς Φουρλάς: «Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου»

Λουκάς Φουρλάς: «Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου»

Με αφορμή τη θέση την οποία εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός και με την οποία δεν αποδέχεται την ίδρυση Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, ως ανεξάρτητο φορέα και νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, για «να μην υπάρχει σπατάλη πόρων», ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς προέβη σε γραπτή δήλωση επί του θέματος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Ινστιτούτο θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των προσφερόμενων ογκολογικών υπηρεσιών.

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση του Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά.

«Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου η οποία αποτελεί διαχρονικό αίτημα της επιστημονικής κοινότητας, των συνδέσμων των ασθενών και αποτελεί καθοριστικό τμήμα της Εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου θα βοηθήσει στον συντονισμό και την αναβάθμιση των προσφερόμενων ογκολογικών υπηρεσιών και στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του καρκίνου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE