Δικηγόρος Μοναχών: «Προέκυψαν στοιχεία που βεβαιώνουν την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας και τον σκοπό των χρημάτων»

Δικηγόρος Μοναχών: «Προέκυψαν στοιχεία που βεβαιώνουν την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας και τον σκοπό των χρημάτων»

Στις 28 Ιουνίου και η ώρα 09:00 ορίστηκε η νέα δικάσιμος για τη Μονή Αββακούμ.

Σε δηλώσεις προέβη η δικηγόρος των μοναχών Ανδριάνα Κλαιδή  μετά το Δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/05).

«Ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία χρόνος να καταθέσει ένσταση και δόθηκαν οδηγίες από το Δικαστήριο όπως η ένσταση καταχωρηθεί 5 μέρες πριν την Δικάσιμο που είναι στις 28 Ιουνίου», είπε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς για το μαρτυρικό υλικό που έχουν στην διάθεσή τους και θα καταθέσουν στην πορεία της υπόθεσης, η δικηγόρος σημείωσε ότι «μετά την καταχώρηση των ενστάσεων έχουμε επιφυλάξει το δικαίωμα μας να καταχωρήσουμε ένορκο δήλωση και έχουν εξασφαλιστεί επιπρόσθετες μαρτυρίες για αυτή την υπόθεση»

«Έχουν προκύψει κάποια στοιχεία που βεβαιώνουν την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας για την ανέγερση του κτιρίου στον Λυθροδόντα και αρχιτεκτονικά σχέδια που επιβεβαιώνουν τον σκοπό που δόθηκαν τα λεφτά», κατέληξε.

Σημειώνεται πως τους τέσσερις μοναχούς συνόδευαν δωρητές της Μονής οι οποίοι δεν προέβησαν σε επίσημες δηλώσεις αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημά τους είναι να τους επιστραφούν τα λεφτά καθώς το έργο της Μονής όπως φαίνεται δεν μπορεί να προχωρήσει.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE