Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα» - Δείτε βίντεο

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα» - Δείτε βίντεο

1η Ιουνίου σήμερα και η ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Συγκεκριμένα, η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα του παιδιού το 1925 από τη Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας.

Βίντεο αφιερωμένο σε αυτή την ημέρα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, στα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών, αναφέροντας ότι, «κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην οικογένεια, στην παιδεία, στη μόρφωση, στην υγεία, στην προστασία, στην ασφάλεια, στο παιχνίδι, στην ισότητα, στη χαρά, στη συμμετοχή και στις ίσες ευκαιρίες».

Ταυτόχρονα, στο βίντεο απεικονίζονται στιγμιότυπα από επισκέψεις που πραγματοποίησε η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά και στέλνει το ηχηρό μήνυμα ότι, «η Κύπρος αλλάζει. Δημιουργούμε προϋποθέσεις που θα επιτρέπουν στο κάθε παιδί να απολαμβάνει το πλήρες φάσμα των δικαιωμάτων του και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Θεμελιώνουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδία μας».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE