ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος στερεί από τον Φαντί το δικαίωμα να επανενωθεί με την γυναίκα και τον 3χρονο γιο του

Η Κύπρος στερεί από τον Φαντί το δικαίωμα να επανενωθεί με την γυναίκα και τον 3χρονο γιο του

Την θέση ότι η Κύπρος είναι ένα ιδιαίτερα μη… φιλικό μέρος για πρόσφυγες καταγράφει σε ρεπορτάζ του το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Breitbart News Network.

Καταγράφει ενδεικτικά την ιστορία του Φαντί, εντός πρόσφυγα από το Χομς της Συρίας: «Εννέα μήνες μετά την άφιξή του στην Κύπρο με μια βάρκα που κουβαλούσε 340 καταδιωγμένους πρόσφυγες, δεν έχει κάνει ακόμη αίτηση ασύλου. Επιλέγει να επιχειρήσει να φτάσει στην κυρίως Ευρώπη με οποιοδήποτε μέσο».

Και συνεχίζει ο συντάκτης του ρεπορτάζ, καταγράφοντας τα ακόλουθα: «Η απροθυμία του Φαντί να μείνει στην Κύπρο πηγάζει από την κυβερνητική πολιτική που δεν του επιτρέπει να φέρει τα μέλη της οικογένειάς του στην Κύπρο. Για τον Φαντί που έκανε το ταξίδι για την Κύπρο χωρίς την γυναίκα του και τον τρίχρονο γιο του το δικαίωμα για ‘επανένωση της οικογένειας’ ήταν αρκετά σημαντικό για να συνεχίσει τα ‘άνομα μέσα’ στη Σουηδία όπου είναι με το στάτους του πρόσφυγα από τον Αύγουστο». 

Για να δείξει πόσο αφιλόξενη είναι η Κύπρος για τους πρόσφυγες, ο δημοσιογράφος επιστρατεύει και στατιστικά στοιχεία: «Από τους 487,000 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης αυτό τον χρόνο, μόνο οι μισοί είναι Σύριοι. Αλλά λιγότεροι από 3,000 ήρθαν στην Κύπρο, ένα νησί με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου, 60 μίλια δυτικά της Συρίας. Σύμφωνα με αρκετούς πρόσφυγες και μετανάστες, οι κυπριακές πολιτικές ασύλου είναι ο κύριος λόγος που αποφεύγουν το νησί. Στην Κύπρο τον περασμένο χρόνο, μόνο το 3% όσων αναζητούσαν άσυλο εξασφάλισαν στάτους προσφύγων, που τους επιτρέπει να ζουν και να εργάζονται νόμιμα.  56% εντάχθηκαν σε επικουρική προστασία, έχοντας λιγότερα δικαιώματα από τους , ενώ οι υπόλοιποι που δεν ήταν Σύριοι απελάθηκαν».

Το δημοσίευμα καταλήγει με την ακόλουθη κυνική θέση που φέρεται να ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος της Κύπρου: «Αν είσαι υπό διωγμό έχεις πολυτέλεια επιλογής; Αν κάποιος σε καταδιώκει και προσπαθεί να σε σκοτώσει, λες ‘δεν θέλω την Κύπρο, αλλά τη Γερμανία’;».

Φ.Μ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top