Κατάρ: Έδειξε στους ηγέτες της Χαμάς την έξοδο από τη χώρα αν απορρίψουν τη συμφωνία εκεχειρίας

Κατάρ: Έδειξε στους ηγέτες της Χαμάς την έξοδο από τη χώρα αν απορρίψουν τη συμφωνία εκεχειρίας

Η καθυστέρηση της Χαμάς να απαντήσει στην αμερικανική πρόταση κατάπαυσης του πυρός, είχε παράπλευρες συνέπειες. Σύμφωνα με το CNN που επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο «το Κατάρ απείλησε στην πραγματικότητα τους ηγέτες της Χαμάς με απέλαση από το έδαφός του εάν η οργάνωση απορρίψει τη συμφωνία εκεχειρίας».

Πρόσθεσε ότι «η Ουάσιγκτον προέτρεψε το Κατάρ να ανακοινώσει ότι θα εκδιώξει τους ηγέτες της Χαμάς εάν δεν γίνει αποδεκτή η συμφωνία».

Από την πλευρά του, το ισραηλινό κανάλι 12 είπε ότι αξιωματούχοι του Κατάρ επέκριναν τη Χαμάς σχετικά με τη συμφωνία εκεχειρίας και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη συμπεριφορά του κινήματος.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι οι Κατάρ είναι κοντά στην επιβολή κυρώσεων στη Χαμάς και ασκείται έντονη πίεση στην ηγεσία της να αποδεχθεί την αμερικανική πρόταση για ηρεμία, ακόμη και στην πρώτη της φάση τουλάχιστον.

Πηγή: Sky News Arabia/ertnews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Μπορεί στο 16ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα να μην βρέθηκαν ποτέ μαζί στο ίδιο βήμα, όμως όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις πολιτικές κινήσεις σε Λευκωσία και Πινδάρου, δύσκολα αγνοούν το πολιτικό υπονοούμενο πίσω από τις τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE