Αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου ζητά το Πεντάγωνο

Αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου ζητά το Πεντάγωνο

Το αμερικανικό Πεντάγωνο απηύθυνε σήμερα έκκληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν έθιξε το ζήτημα σε επικοινωνία που είχε χθες Τρίτη με τον ισραηλινό ομόλογό του.

«Δεν θέλουμε να δούμε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση. Θέλουμε να δούμε αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου σφυροκόπησε το βόρειο Ισραήλ με τους περισσότερους πυραύλους που έχει εκτοξεύσει σε μια μέρα από τον περασμένο Οκτώβριο, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε διοικητή του στρατιωτικού της βραχίονα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.