Αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου ζητά το Πεντάγωνο

Αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου ζητά το Πεντάγωνο

Το αμερικανικό Πεντάγωνο απηύθυνε σήμερα έκκληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν έθιξε το ζήτημα σε επικοινωνία που είχε χθες Τρίτη με τον ισραηλινό ομόλογό του.

«Δεν θέλουμε να δούμε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση. Θέλουμε να δούμε αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου σφυροκόπησε το βόρειο Ισραήλ με τους περισσότερους πυραύλους που έχει εκτοξεύσει σε μια μέρα από τον περασμένο Οκτώβριο, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε διοικητή του στρατιωτικού της βραχίονα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE