Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μεσόγειο

Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μεσόγειο

Η RESQSHIP, που διαχειρίζεται σκάφος διάσωσης μεταναστών, το Nadir, ανακοίνωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι εντόπισε 61 ανθρώπους σε πλημμυρισμένο, ξύλινο σκάφος, με τους 10 νεκρούς εγκλωβισμένους στο κατώτερο κατάστρωμα.

Η ανθρωπιστική οργάνωση δήλωσε ότι δύο εκ των επιζώντων ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους και λάμβαναν ιατρική βοήθεια, προσθέτοντας ότι χρειάζονται επειγόντως μεταφορά.

 

Η RESQSHIP δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πού ή πότε έλαβε χώρα η διάσωση, αλλά σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας marinetraffic.com, το Nadir βρισκόταν σήμερα στα ανοικτά του λιμανιού της Τυνησίας Σφαξ.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταγράψει πάνω από 20.000 θανάτους και εξαφανίσεις στην κεντρική Μεσόγειο από το 2014, καθιστώντας το μεταναστευτικό αυτό πέρασμα ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, 11 πτώματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE