Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μεσόγειο

Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μεσόγειο

Η RESQSHIP, που διαχειρίζεται σκάφος διάσωσης μεταναστών, το Nadir, ανακοίνωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι εντόπισε 61 ανθρώπους σε πλημμυρισμένο, ξύλινο σκάφος, με τους 10 νεκρούς εγκλωβισμένους στο κατώτερο κατάστρωμα.

Η ανθρωπιστική οργάνωση δήλωσε ότι δύο εκ των επιζώντων ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους και λάμβαναν ιατρική βοήθεια, προσθέτοντας ότι χρειάζονται επειγόντως μεταφορά.

 

Η RESQSHIP δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πού ή πότε έλαβε χώρα η διάσωση, αλλά σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας marinetraffic.com, το Nadir βρισκόταν σήμερα στα ανοικτά του λιμανιού της Τυνησίας Σφαξ.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταγράψει πάνω από 20.000 θανάτους και εξαφανίσεις στην κεντρική Μεσόγειο από το 2014, καθιστώντας το μεταναστευτικό αυτό πέρασμα ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, 11 πτώματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα  δέσμη οκτώ μέτρων για τη στήριξη των Κυπρίων πολιτών και της οικονομίας, ως απάντηση στις επιπτώσεις που προκαλεί η πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE