Επέκταση μέτρων στήριξης και αποζημιώσεις πυρόπληκτων εξετάζει το Υπουργικό

Επέκταση μέτρων στήριξης και αποζημιώσεις πυρόπληκτων εξετάζει το Υπουργικό

Η επέκταση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, μέσω κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και μειωμένου ΦΠΑ για τρόφιμα, καθώς και το ζήτημα αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους στην Πάφο, θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΚΥΠΕ, η επέκταση των μέτρων ενδέχεται να αφορά περίοδο δύο μηνών και αναμένεται να επανεξεταστεί μετά τη λήξη της εν λόγω περιόδου, υπό το πρίσμα των σχετικών υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.