Επέκταση μέτρων στήριξης και αποζημιώσεις πυρόπληκτων εξετάζει το Υπουργικό

Επέκταση μέτρων στήριξης και αποζημιώσεις πυρόπληκτων εξετάζει το Υπουργικό

Η επέκταση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, μέσω κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και μειωμένου ΦΠΑ για τρόφιμα, καθώς και το ζήτημα αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους στην Πάφο, θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΚΥΠΕ, η επέκταση των μέτρων ενδέχεται να αφορά περίοδο δύο μηνών και αναμένεται να επανεξεταστεί μετά τη λήξη της εν λόγω περιόδου, υπό το πρίσμα των σχετικών υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Με μια απαιτητική νομοθετική ατζέντα βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα Βουλή από Σεπτέμβριο. Στο τραπέζι βρίσκονται ήδη σημαντικά νομοσχέδια και προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν μετά τις εκλογές του Μαΐου, ενώ παράλληλα το νέο Κοινοβούλιο έχει να διαχειριστεί μια σειρά από σημαντικές εκκρεμότητες που μεταφέρθηκαν από την προηγούμενη περίοδο.

BEST OF TOTHEMAONLINE