Επέκταση μέτρων στήριξης και αποζημιώσεις πυρόπληκτων εξετάζει το Υπουργικό

Επέκταση μέτρων στήριξης και αποζημιώσεις πυρόπληκτων εξετάζει το Υπουργικό

Η επέκταση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, μέσω κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και μειωμένου ΦΠΑ για τρόφιμα, καθώς και το ζήτημα αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους στην Πάφο, θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΚΥΠΕ, η επέκταση των μέτρων ενδέχεται να αφορά περίοδο δύο μηνών και αναμένεται να επανεξεταστεί μετά τη λήξη της εν λόγω περιόδου, υπό το πρίσμα των σχετικών υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Βλέπει Γκουτέρες η Ολγκίν - «Σοβαρές συζητήσεις πριν συγκληθεί διάσκεψη 5+1»

Κυπριακό: Βλέπει Γκουτέρες η Ολγκίν - «Σοβαρές συζητήσεις πριν συγκληθεί διάσκεψη 5+1»

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή τη βδομάδα η Προσωπική του Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν και αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.