Επέκταση μέτρων στήριξης και αποζημιώσεις πυρόπληκτων εξετάζει το Υπουργικό

Επέκταση μέτρων στήριξης και αποζημιώσεις πυρόπληκτων εξετάζει το Υπουργικό

Η επέκταση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, μέσω κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και μειωμένου ΦΠΑ για τρόφιμα, καθώς και το ζήτημα αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους στην Πάφο, θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΚΥΠΕ, η επέκταση των μέτρων ενδέχεται να αφορά περίοδο δύο μηνών και αναμένεται να επανεξεταστεί μετά τη λήξη της εν λόγω περιόδου, υπό το πρίσμα των σχετικών υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Η φράση της Αννίτας Δημητρίου στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA, «ναι, αν είναι εισήγηση του κόμματος», σε σχέση με το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της Προεδρίας της Βουλής, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται θεσμικά ισορροπημένη. Ωστόσο, σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση, συνιστά μια δήλωση με σαφές πολιτικό βάθος, που ανοίγει πολλαπλά σενάρια τόσο για την επόμενη μέρα στη Βουλή όσο και για το εσωτερικό του ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE