ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμένη γη»: Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο - Χάθηκαν και ζώα

«Καμένη γη»: Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο - Χάθηκαν και ζώα

Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικών εκμεταλλεύσεων έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές στις περιοχές Ψάθι, Πολέμι, Χούλου και Άγιο Δημητριανό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας Κωνσταντής Σπανάσιης, σημειώνοντας πως σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο εξετάζει πρόταση για σχέδιο αποζημίωσης των πληγέντων στις πυρκαγιές στην Πάφο.

Ο κ. Σπανάσιης ανέφερε πως, με βάση προκαταρκτικές εκτιμήσεις που θα είναι οριστικές μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, στην περιοχή της επαρχίας Πάφου επηρεάστηκαν 2500 δεκάρια σιτηρών, 200 δεκάρια ελιών, 500 δεκάρια αμπέλια, γυρω στα 50 δεκάρια φυλλοβόλων κυρίως αμυγδαλιές, δαμασκηνιές, χαρουπιές διάσπαρτα δέντρα.

Επίσης είπε ο κ. Σπανάσιης υπήρξαν απώλειες που αφορούν 200 σε μελισσοσμήνοι και 20 κυψέλες.

Ακόμη συνέχισε κάηκαν 120 ζώα αλλά και συστήματα άρδευσης που βρίσκονταν μέσα σε καλλιέργειες, έκτασης γύρω στα 250 δεκάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Υπέστησαν επίσης εκτεταμένες ζημιές ένα κτηνοτροφικό  υποστατικό που ήταν παλαιότερα φάρμα αιγοπροβάτων και τελευταία ασχολείτο με την εκτροφή κουνελιών και επηρεάστηκαν πέντε με έξι κτηνοτρόφοι.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου τέσσερις κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλα 15 σπίτια και υποστατικά υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Σημειώνεται ότι  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε δώσει οδηγίες το Σάββατο, κατά την περιοδεία του στην περιοχή μέχρι τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού να ετοιμαστεί πρόταση για αποζημιώσεις στους πληγέντες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top