ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στους στόχους του Πανεπιστημίου Κύπρου»

ΠτΔ: «Η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στους στόχους του Πανεπιστημίου Κύπρου»

Η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου Κύπρου για την επίτευξη του οράματος και των στόχων του, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας την τελετή αποφοίτησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η κοινωνία επενδύει στη νέα γενιά καταρτισμένων επιστημόνων για να ενεργήσει προς όφελος της προόδου και της ευημερίας, μέσα από την εφαρμογή της τεχνογνωσίας, προς όφελος όλων των πολιτών.

Σημείωσε ότι η συνεχής άνοδος του Πανεπιστημίου Κύπρου καταγράφεται στις διεθνείς κατατάξεις, επιβεβαιώνοντας το σοβαρό και πολυεπίπεδο έργο που προάγεται και παράγεται από το ανθρώπινο δυναμικό του. Ενδεικτικά, είπε ότι μέσα από τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις των ακαδημαϊκών του, του επιστημονικού και ερευνητικού προσωπικού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει καταφέρει να διακριθεί στον τομέα της έρευνας, εξασφαλίζοντας σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

Πρόσθεσε ότι μεγάλη επιτυχία του Πανεπιστημίου είναι και η συμμετοχή του στη Συμμαχία νέων Πανεπιστημίων για το μέλλον της Ευρώπης, με άλλα επτά πανεπιστήμια, με στόχο να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ευρωπαϊκού πανεπιστημίου, το οποίο θα στηρίζεται στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές και θα έχει ως γνώμονά του την προσφορά προς την κοινωνία και τον άνθρωπο.

«Τα Πανεπιστήμια δεν είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα. Έχουν ως πρώτιστο στόχο να προσφέρουν στην κοινωνία και στον άνθρωπο», είπε. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, η σημαίνουσα προσφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου και των άλλων ιδρυμάτων, στην εξελικτική πορεία της κοινωνίας αναγνωρίζεται ως ύψιστης σημασίας από την πολιτεία. Υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου για την επίτευξη του οράματος και των επιμέρους σκοπών και στόχων του».

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους, τους προέτρεψε να συνεχίσουν «με πείσμα να ποτίζουν τα όνειρά» τους και να μη σταματούν να απλώνουν τις ρίζες τους, να χτίζουν γερά θεμέλια, για να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται. Επίσης, τους προέτρεψε να έχουν επίγνωση της χαμένης παιδικής φαντασίας τους και να είναι ευρηματικοί στα προβλήματα και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, αναζητώντας μια άλλη ματιά.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Αναστασίου εξέφρασε περηφάνεια για την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, κάτι που πιστοποιούν και οι διεθνείς κατατάξεις, είπε. Σημείωσε, επίσης, την περηφάνεια του για το γενικότερο περιβάλλον που προάγει την καινοτομία, την έρευνα και θέτει τις βάσεις για την εξέλιξη των μελλοντικών επαγγελματιών.

Ανέφερε ότι «αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη, που μετουσιώνεται σε υπόσχεση, αλλά και διαβεβαίωση ότι εκπληρώνουμε τον υπέρτατο στόχο του ιδρύματος, που είναι να επιστρέφουμε το κάθε ευρώ του Κύπριου φορολογούμενου που μας εμπιστεύεται η πολιτεία στο πολλαπλάσιο, μέσα από ένα πολυεπίπεδο αποτύπωμα ακαδημαϊκής, οικονομικής κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης».

Ο κ. Αναστασίου είπε ότι στόχος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου είναι η τροχοδρόμηση μιας στρατηγικής πορείας που να εδράζεται στα στρατηγικά πλεονεκτήματα και το υφιστάμενο υπόβαθρο του Πανεπιστημίου και να συνδυάζει τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει ένα δημόσιο ακαδημαϊκό ίδρυμα με την εξωστρέφεια, τη διεθνοποίηση, τη διασύνδεση με την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά την τελετή δόθηκαν 499 πτυχία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες: Το νέο αυστηρό σύστημα και η αναμονή για τα κλιμακωτά πρόστιμα

• Καύσιμα: Καλά τα νέα για τους καταναλωτές – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

• Φόνος Ορμήδεια: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο Αντωνίου - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

• Έμπλεξε 22χρονος: Νόμιζε ότι οδηγούσε... αεροπλάνο με την ταχύτητα που πήγαινε - Δεν είχε ούτε άδεια

• Στα χέρια της Αστυνομίας 55χρονος: Επιτέθηκε σε 48χρονο με εργαλείο οικοδομών και τον έστειλε στο νοσοκομείο

• Κάνει «θραύση» η κυπριακή ταινία στο Netflix - Κατέκτησε την πρωτιά με εκατομμύρια θεάσειςΣτεγαστική πολιτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ατζέντα του Υπουργικού - Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη

Στεγαστική πολιτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ατζέντα του Υπουργικού - Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη

Θέματα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική, αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ανάμεσα στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top