ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασχέθηκαν τρόφιμα από μίνι μάρκετ στην Πάφο - «Επικρατούσαν απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες»

Κατασχέθηκαν τρόφιμα από μίνι μάρκετ στην Πάφο - «Επικρατούσαν απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες»

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε κατάσχεση και καταστροφή τροφίμων από το ψυγείο και τον καταψύκτη μίνι μάρκετ, στο πλαίσιο ελέγχου που διενέργησε για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πάφου, Χρίστος Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η περίοδος που διανύουμε είναι υψηλού κινδύνου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, της αυξημένης θερμοκρασίας και των υψηλών υγρασιών, προσθέτοντας πως ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένοι και επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία να ασκούν επίσημους ελέγχους στα υποστατικά τροφίμων που κυρίως θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα εστιατόρια.

Μέσα στα πλαίσια αυτά είπε στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Χρίστου εντατικοποιούν τους ελέγχους τόσο κατά τις εργάσιμες ώρες, όσο και κατά τις νυχτερινές ώρες προκειμένου να διαπιστώσουν ότι λειτουργούν με βάση τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.

Ο Δρ. Χρίστου σημείωσε πως στο πλαίσιο των ελέγχων οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου εντόπισαν μίνι μάρκετ «στο οποίο επικρατούσαν απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες όσον αφορά την φύλαξη τροφίμων».

«Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου, ζήτησαν την συνεργασία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και επί τόπου», πρόσθεσε, «κατασχέθηκαν όλα τα τρόφιμα τα οποία βρίσκονταν σε ψυγείο και καταψύκτη και καταστράφηκαν με τη σύμφωνο γνώμη του υπεύθυνου επιχείρησης τροφίμων».

Το υποστατικό αυτό συνέχισε ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πάφου έχει τεθεί στην λίστα αυξημένων επιθεωρήσεων και θα επιθεωρείται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να διαπιστώσουν ότι έχει συμμορφωθεί με όλες τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα εκτός από τους επίσημους ελέγχους όσον αφορά την υποδομή, τις διαδικασίες, τα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, συνέχισε ο κ. Χρίστου βρίσκονται σε εξέλιξη και διάφορα προγράμματα δειγματοληψίας τροφίμων και εργαστηριακών εξετάσεων στο Γενικό Κρατικό Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί και επιστημονικά η ποιότητα των παρασκευαζόμενων τροφίμων και ειδικά αυτών των ευπαθών τροφίμων.

Ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε επίσης στον έλεγχο των δημόσιων κολυμβητικών δεξαμενών που διενεργείται αυτή την εποχή. «Γίνονται επιτόπιες επιθεωρήσεις και λαμβάνονται δείγματα για να διαπιστωθεί τόσο η μικροβιολογική όσο και η χημική σύσταση του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, πέρα από τους επιτόπιους ελέγχους που γίνονται όσον αφορά την ύπαρξη κατάλληλης ποσόσητας απολυμαντικού, το οποίο θα ενεργεί ως προληπτικό στην μικροβιολογική κατάσταση του νερού», είπε.

Άλλο πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε, είναι ο έλεγχος και η καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών με ιδιαίτερη έμφαση στα κουνούπια που αυτή την περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών βρίσκονται σε έξαρση.

Ο κ. Χρίστου απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των κατοικιών και γενικά σε όλους τους πολίτες να προβαίνουν σε τακτικές επιθεωρήσεις έξω στην αυλή των σπιτιών τους για να διαπιστώνουν αν υπάρχει στάσιμο νερό και εκεί να λαμβάνουν μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρχει γιατί, όπως είπε, με λίγο στάσιμο νερό ενδεχομένως να επηρεάζεται ολόκληρη η γειτονιά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Η κατάσταση υγείας των παιδιών - Συνολικά επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα

• Καταγγέλλουν τον Φειδία για τα «απαξιωτικά» λόγια του – Ζητούν να απολογηθεί στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου

• Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μας σιγοψήνει καθημερινά ο καιρός – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

• Κατερίνα Καινούργιου: Έκανε το πιο τρυφερό σχόλιο στη φωτογραφία του συντρόφου της

• Ασύλληπτο περιστατικό στην Ελλάδα: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με… έγκαυμα στο πόδι – Ο λόγοςΕυθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ενώ η Άγκυρα δια του Ταγίπ Ερντογάν τεντώνει το σχοινί σε ότι αφορά τις απαράδεκτες αξιώσεις στο κυπριακό στρέφοντας τα πυρά και προς τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, Αθήνα και Λευκωσία φαίνεται να ευθυγραμμίζονται πλήρως, σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top