Πακιστάν: Κατηγορούμενος για «βεβήλωση του Κορανίου» λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από όχλο

Πακιστάν: Κατηγορούμενος για «βεβήλωση του Κορανίου» λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από όχλο

Ένας Πακιστανός που κατηγορήθηκε για βεβήλωση του Κορανίου λιντσαρίστηκε σήμερα μέχρι θανάτου από όχλο που εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα της περιφέρειας Σουάτ και τον έβγαλε έξω. Ακολούθως, οι δράστες πυρπόλησαν το πτώμα, όπως ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Το απόγευμα της Πέμπτης, κάτοικοι του Μαντιάν» στο βορειοανατολικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, «συνέλαβαν τον άνδρα, κατηγορώντας τον ότι έκαψε αντίτυπο του Κορανίου», ανέφερε στο AFP αξιωματούχος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας πως ο κατηγορούμενος δεν ήταν ντόπιος.

«Αστυνομικοί παρενέβησαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα», το οποίο όμως πολιορκήθηκε από εξαγριωμένο πλήθος. Αρκετοί άνδρες εισέβαλαν στο τμήμα και, παρότι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να τους αποτρέψουν, έβγαλαν δια της βίας τον κατηγορούμενο και «τον λίντσαραν μέχρι θανάτου», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Στη συνέχεια, έριξαν βενζίνη στο άψυχο σώμα του και έβαλαν φωτιά», αφηγήθηκε, υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η βλασφημία αποτελεί εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα στο Πακιστάν, όπου ακόμη και κατηγορίες ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων συχνά πυροδοτούν βίαια επεισόδια.

Στα τέλη Μαΐου, ένας χριστιανός που κατηγορήθηκε ότι έκαψε σελίδες του Κορανίου είχε λιντσαριστεί από όχλο στην Παντζάμπ (ανατολικά) και υπέκυψε τελικά στα τραύματά του στις αρχές Ιουνίου.

Στην ίδια περιοχή, τον Φεβρουάριο του 2023, εξαγριωμένο πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν μουσουλμάνο που είχε κατηγορηθεί επίσης για «βεβήλωση του Κορανίου».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήμερα η συνάντηση της Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη - Επίσκεψη με Έρχιουρμαν στη ΔΕΑ την Πέμπτη

Σήμερα η συνάντηση της Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη - Επίσκεψη με Έρχιουρμαν στη ΔΕΑ την Πέμπτη

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η κα. Ολγκίν, που έφθασε στο νησί την Πέμπτη το βράδυ, συνεχίζει τις επαφές της στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό.