ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς διερεύνηση ο θάνατος του 41χρονου Παναγιώτη - Η παράκληση του ΟΚΥπΥ

Προς διερεύνηση ο θάνατος του 41χρονου Παναγιώτη - Η παράκληση του ΟΚΥπΥ

Οδηγίες για πλήρη διερεύνηση έδωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σε σχέση με την καταγγελία για τον θάνατο 41χρονου με δρεπανοκυτταρική αναιμία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου την Τετάρτη.

«Μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα, παράκκληση μας είναι να μην προβαίνουμε στα οποιαδήποτε συμπεράσματα, τα οποία δεν βοηθούν στην ομαλή διεξαγωγή της έρευνας», σημειώνει ο ΟΚΥπΥ σε ενημέρωσή του.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο ασθενής πέθανε «περιμένοντας τους γιατρούς να αποφασίσουν για το ποιος θα τον αναλάμβανε».

Στην καταγγελία προέβησαν η Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας και λοιπών αιμοσφαιρινοπαθειών και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δρεπανοκυτταρικής και Μικροδρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, που ανέφεραν ότι οι γιατροί «αν και έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να του σώσουν τη ζωή, δεν διέθεταν ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε τη σχετική εξειδίκευση για να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά», επισημαίνοντας παράλληλα ότι, ενώ έχουν δοθεί στον ΟΚΥπΥ οι απαραίτητες επιστημονικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασθενών αυτών, φαίνεται ότι αυτές δεν έχουν φθάσει ποτέ στους γιατρούς των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών ώστε να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενεργούν όταν προκύπτει ανάγκη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top