Ευχαριστίες ΥΠΕΞ προς Μπορέλ για «στήριξη και αλληλεγγύη» προς την Κύπρο

Ευχαριστίες ΥΠΕΞ προς Μπορέλ για «στήριξη και αλληλεγγύη» προς την Κύπρο

Ευχαριστίες στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ για την «άμεση ανταπόκριση, τη στήριξη και την αλληλεγγύη» του προς την Κύπρο εξέφρασε με σημερινή του ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Η ανάρτηση ήρθε σε συνέχεια επικοινωνίας μεταξύ του κ. Κόμπου και του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας την Παρασκευή, κατά την οποία ο κ. Μπορέλ, σύμφωνα με δική του χθεσινή ανάρτηση στο «Χ», εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξανόμενες εντάσεις στον Λίβανο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, αλλά και ισχυρή δέσμευση για προώθηση των προσπαθειών αποκλιμάκωσης.

«Η ΕΕ είναι αλληλέγγυα με την Κύπρο. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου να αποφευχθεί η περιφερειακή εξάπλωση», σημείωσε ο κ. Μπορέλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE