Εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Κεμπέκ λόγω πυρκαγιών

Εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Κεμπέκ λόγω πυρκαγιών

Οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο Κεμπέκ υποχρέωσαν τις αρχές να δώσουν εντολή για την εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας και την απομάκρυνση περίπου 225 κρατουμένων, ανακοίνωσε την Κυριακή η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά (CSC).

Η εντολή εκκένωσης της φυλακής στο Πορτ Καρτιέ εκδόθηκε την Παρασκευή και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενημέρωσε η CSC χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Η περιφερειακή υπηρεσία για την προστασία των δασών από τις δασικές πυρκαγιές (SOPFEU) ανέφερε ότι κεραυνοί ευθύνονται για επτά πυρκαγιές που ξέσπασαν βόρεια του Πορτ Καρτιέ, εκ των οποίων δύο μαίνονταν ανεξέλεγκτες την Παρασκευή.

Η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα εξετάσει πότε θα είναι εφικτή η επαναλειτουργία της φυλακής υψίστης ασφαλείας, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για τη μεταφορά των κρατουμένων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

«Η Κύπρος είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η καινοτομία θα αποφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση με αφορμή εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία παρουσιάστηκε η λειτουργία προγραμμάτων της Plug and Play Cyprus για νεοφυείς επιχειρήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE