Πάνω από χίλιοι οι νεκροί στο ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα

Πάνω από χίλιοι οι νεκροί στο ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα

Ο Υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Φάζαντ Αλ Τζαλάτζελ ανακοίνωσε ότι 1.301 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του φετινού χατζ, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι δεν είχαν άδειες για να παρευρεθούν στο ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα στη Μέκκα.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 1.301, από τους οποίους το 83% δεν τους είχαν λάβει άδεια να κάνουν το χατζ. Είχαν διανύσει μεγάλες αποστάσεις κάτω από τον ήλιο, χωρίς να έχουν κατάλληλο καταφύγιο ή ανέσεις», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και πολλοί ηλικιωμένοι και άλλοι που έπασχαν από χρόνια νοσήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αποκαλυπτική η συνέντευξη Έρχιουρμαν για τους λόγους που δεν έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες από την τουρκική πλευρά

ΠτΔ: Αποκαλυπτική η συνέντευξη Έρχιουρμαν για τους λόγους που δεν έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες από την τουρκική πλευρά

Το να τίθενται όροι και προϋποθέσεις πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι μια τακτική που δεν βοηθά στο να υπάρχουν εξελίξεις, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE