Παύση Γεν. Ελεγκτή: Με κατάθεση εκπροσώπου της INTOSAI συνεχίζεται η υπόθεση

Παύση Γεν. Ελεγκτή: Με κατάθεση εκπροσώπου της INTOSAI συνεχίζεται η υπόθεση

Με την κατάθεση εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (INTOSAI), τον οποίο καλεί η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή, συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η διαδικασία που αφορά την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η διαδικασία έχει οριστεί για τις 09:30.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος μεταξυ άλλων είχε αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νομική Υπηρεσία, είναι "οι επιθέσεις που δέχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία και αυτούς που τη στηρίζουν, δημοσιογράφους, πολιτικούς, ομάδες στήριξης και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης".

Για το θέμα του INTOSAI, ο κ. Σαββίδης είχε αναφέρει ενώπιον το Δικαστηρίου ότι, οι κανόνες του Οργανισμού αυτού δεν είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου και ότι ο κύριος πυλώνας αρμοδιότητας του Γενικού Ελεγκτή και του Γενικού Εισαγγελέα είναι το Σύνταγμα.

Ο Γενικός Ελεγκτής αναμένεται να καταθέσει την 1η Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στα κατεχόμενα τα έξι τουρκικά F16 - Επίθεση στο Άμπου Ντάμπι από το Ιράν

LIVE: Στα κατεχόμενα τα έξι τουρκικά F16 - Επίθεση στο Άμπου Ντάμπι από το Ιράν

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Η Σαουδική Αραβία λέει πως καταρρίφθηκαν 4 drones που κατευθύνονταν σε πετρελαιοπηγή. Τα ΗΑΕ λένε ότι αντιμετωπίζουν «πυραυλική απειλή» Στην Κύπρο Μακρόν και Μητσοτάκης. Δείτε live όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE