Συνοριοφύλακες εμπόδισαν στρατεύσιμους να φύγουν από την Ουκρανία

Συνοριοφύλακες εμπόδισαν στρατεύσιμους να φύγουν από την Ουκρανία

Ουκρανοί συνοριοφύλακες εμπόδισαν περισσότερους από είκοσι στρατεύσιμους να διαφύγουν από την εμπόλεμη χώρα.

Η ομάδα των στρατεύσιμων συνελήφθη κοντά στο χωριό Κελμέντσι, στα σύνορα με τη Μολδαβία, στη δυτική ουκρανική περιοχή Τσερνιβτσί, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι στρατεύσιμοι έφθασαν από διάφορα μέρη της χώρας και σχεδίαζαν να διαφύγουν πεζοί μέσω των συνόρων μέσα στη νύχτα.

Όσοι βοήθησαν τους στρατεύσιμους να διαφύγουν φέρεται να εισέπραξαν 12.000 ευρώ ανά άτομο.

Η Ουκρανία, που αποκρούει την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή για περισσότερο από δύο χρόνια, έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο και έχει διατάξει επιστράτευση.

Έκτοτε, οι άνδρες μεταξύ 18 και 60 ετών που είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία μπορούν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη χώρα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE