Ενημέρωσε την ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης για Κυπριακό και τουρκικές παραβασιάσεις ο ΠτΔ

Ενημέρωσε την ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης για Κυπριακό και τουρκικές παραβασιάσεις ο ΠτΔ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κα Marija Pejčinović Burić, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Κύπρο και ακολούθως παρακάθησαν σε γεύμα εργασίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ατζέντα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κατάσταση στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων, η διαχείριση πτυχών της 4ης Διακρατικής Προσφυγής Κύπρου κατά της Τουρκίας, οι τουρκικές παραβιάσεις του status quo της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, όπως και η έκθεση του Πιέρο Φασίνο για την Αμμόχωστο που υιοθετήθηκε στην Εαρινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε την ανάγκη στενότερου και τακτικού συντονισμού της Κύπρου αλλά και της ίδιας της ΕΕ με το Συμβούλιο της Ευρώπης για προώθηση θεμάτων που άπτονται των αρχών και αξιών που πρεσβεύει και εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την κα Burić για το έργο που επιτέλεσε ως Γενικός Γραμματέας ενόψει της λήξης της θητείας της.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ισχυρά ονόματα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη για την Προεδρία της ΕΔΕΚ - Δείτε τη λίστα με τους 130

Ισχυρά ονόματα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη για την Προεδρία της ΕΔΕΚ - Δείτε τη λίστα με τους 130

130 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΔΕΚ, στηρίζουν την υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη, για την Προεδρία κόμματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE