Μας «έλιωσαν» τα παγωτά - Πιο ακριβά κατά 8,07% φέτος

Μας «έλιωσαν» τα παγωτά - Πιο ακριβά κατά 8,07% φέτος

Αύξηση στις τιμές των "καλοκαιρινών" ειδών και συγκεκριμένα των παγωτών, των οργανωμένων διακοπών στο εσωτερικό και των ξενοδοχείων, προκύπτει μέσα από τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για το μήνα Ιούνιο 2024, που κοινοποίησε Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον πίνακα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έχει αυξηθεί κατά 11,8% η τιμή στις οργανωμένες διακοπές εσωτερικού. Την ίδια ώρα, τα παγωτά είναι κατά 8,07% πιο ακριβά, ενώ και τα ξενοδοχεία ακρίβυναν κατά 7,76% σε σχέση με τον Μάιο.

Άλλες αυξήσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφονται στις τιμές αποξηραμένου, αλατισμένου και καπνιστού κρέατος κατά 5,09%, στο γιαούρτι, π κατά 3,75%, στις συσκευές επεξεργασίας τροφίμων κατά 3,5% και στα φρέσκα φρούτα κατά 3,44%.

Αντίθετα, σε σχέση με τον Μάιο, τον Ιούνιο μειώθηκε η τιμή των υπηρεσιών αποχέτευσης κατά 10,4%, η τιμή συνδρομής σε τηλεοπτικούς σταθμούς κατά 10,06%, ενώ μείωση κατέγραψε και η τιμή των φρέσκων λαχανικών, εκτός πατατών και άλλων βολβών, κατά 9,12% και των λαχανικών κατά 7,07%.

Σε σχέση με τον Ιούνιο 2023, τον Ιούνιο 2024 μεγάλη αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η τιμή του ελαιόλαδου κατά 63,09%, των επιβατικών μεταφορών κατά 16,54%, των φρέσκων φρούτων κατά 15,42% και των φρούτων κατά 12,87%.

Σημαντική μείωση, σε σχέση με πέρσι, καταγράφηκε στην τιμή της ζάχαρης, κατά 20,44% τον Ιούνιο 2024. Τα έπιπλα κήπου είναι επίσης πιο φτηνά φέτος τον Ιούνιο κατά 13,72%, ενώ η τιμή του βουτύρου μειώθηκε κατά 10,42%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθώς η χώρα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2026 την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE