ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Νεοφύτου για Τρανσαέρο: Όταν τα αυγά μας είναι σε ένα καλάθι, οι επιπτώσεις είναι δυσανάλογες

Α. Νεοφύτου για Τρανσαέρο: Όταν τα αυγά μας είναι σε ένα καλάθι, οι επιπτώσεις είναι δυσανάλογες

Κυβέρνηση, ΚΟΤ και ιδιωτικός τομέας, θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις από το κλείσιμο της Τρανσαέρο, λέει ο Α. Νεοφύτου

Την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τον ιδιωτικό τομέα θα βρουν τον τρόπο να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από την κατάρρευση της Τρανσαέρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με την Πρέσβειρα του Ισραήλ και κληθείς να σχολιάσει το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας Τρανσαέρο, είπε πως ως Κύπρος έχουμε μια μικρή οικονομία, η οποία στηρίζεται κατά πολύ στον πολύ ευαίσθητο και ευάλωτο τομέα του τουρισμού, επισημαίνοντας πως έστω και αν παίρνουμε τις πιο σωστές αποφάσεις, ένα εξωγενές γεγονός μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις.

“Θεωρώ πως η Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, ο ΚΟΤ και ο ιδιωτικός τομέας θα συνεργαστούν, θα αναλύσουν τις επιπτώσεις και θα προσπαθήσουν να μειώσουν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις”, είπε.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στη συνέχεια στις περσινές αρνητικές προβλέψεις για τον τουρισμό από τη ρωσική αγορά λόγω της πτώσης της ισοτιμίας Ρούβλι-Ευρώ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως με τις ενέργειες της Κυβέρνησης και του “δαιμόνιο”, όπως τον χαρακτήρισε, ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα, κατορθώσαμε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε μειώσει στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από τη ρωσική αγορά.

“Θέλω να πιστεύω πως και αυτό το νέο κτύπημα, σοβαρότατο, με την κατάρρευση της Τρανσαέρο θα τύχει ενός χειρισμού με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία”, είπε, και αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος και από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, και όχι μόνο από τη Ρωσία και τη Βρετανία.

“Όταν τα αυγά μας είναι σε ένα καλάθι, εάν υπάρξει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα οι επιπτώσεις είναι δυσανάλογες. Για αυτό και πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική εκ μέρους των αρμόδιο υπηρεσιών και του ιδιωτικού τομέα για να κοιτάξουμε και να δώσουμε σημασία και στον τουρισμό από την κεντρική Ευρώπη”, είπε, και κατέληξε λέγοντας πως δεν μπορεί η Κρήτη να έχει μερικά εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες και η Κύπρος μερικές εκατοντάδες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top