ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αραδίππου: Τρία πρόσωπα ύποπτοι για παράνομη λαθροθηρία - Απελευθερώθηκαν 215 ζωντανά άγρια πτηνά

Αραδίππου: Τρία πρόσωπα ύποπτοι για παράνομη λαθροθηρία - Απελευθερώθηκαν 215 ζωντανά άγρια πτηνά

Επιχείρηση Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Μ.Μ.Α.Δ για εφαρμογή του Νόμου που αφορά την προστασία και διαχείριση άγριων πτηνών και θηραμάτων

Κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Μ.Μ.Α.Δ, διενήργησαν επιχείρηση στην επαρχία Λάρνακας, για εφαρμογή του πιο πάνω νόμου.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 5.30 το πρωί σήμερα, εντόπισαν σε περιφραγμένο χωράφι 39χρονο, ο οποίος καταδίωκε άγρια πτηνά με απαγορευμένα μέσα. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο δίκτυα και μια ηχοπαραγωγική συσκευή που εκπέμπει μιμητικές φωνές άγριων πτηνών, ενώ απελευθερώθηκαν 23 ζωντανά άγρια πτηνά που ήταν πάνω στα δίχτυα. Σε έρευνα που ακολούθησε στα υποστατικά του 39χρονου με τη συγκατάθεσή του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ένα δίχτυ και 12 ξόβεργα. 


Επίσης, γύρω στις 6.15 το πρωί σήμερα, τα μέλη του Ουλαμού, ανέκοψαν αυτοκίνητο που οδηγούσε 74χρονος και κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε στο όχημα, εντοπίστηκαν 44 ξόβεργα, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. 


Εξάλλου, γύρω στις 6.45 το πρωί σήμερα, ενώ τα μέλη του Ουλαμού διενεργούσαν έλεγχο σε κτηνοτροφική περιοχή της επαρχίας Λάρνακας, εντόπισαν σε ανοικτό χώρο τρία πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιούσαν απαγορευμένα μέσα σύλληψης άγριων πτηνών. Τα εν λόγω πρόσωπα καταδιώχθηκαν και ανακόπηκε 41χρονος, ενώ στη σκηνή εντοπίστηκαν πέντε δίκτυα, από τα οποία απελευθερώθηκαν συνολικά 192 ζωντανά άγρια πτηνά, μια ηχοπαραγωγική συσκευή που εκπέμπει μιμητικές φωνές άγριων πτηνών, καθώς και μια νάιλον σακούλα που περιείχε τέσσερα φονευμένα άγρια πτηνά. 


Ο 39χρονος, ο 74χρονος και ο 41χρονος κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα που διέπραξαν και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου συνεχίζει τις εξετάσεις. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top