Ρεύμα: Έρχεται ανταγωνισμός για την ΑΗΚ - «Πρέπει να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις»
09.07.2024 - 14:13
Για την βιωσιμότητα της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) εν μέσω της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού μίλησε σήμερα Τρίτη (9/7) ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της Ετήσιας Έκθεσης της ΑΗΚ για το 2023, ο Υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε στον νέο ανταγωνισμό με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπη η ΑΗΚ.
«Πρέπει ο οργανισμός να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του περιβάλλοντος. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, πρέπει να διατηρηθεί ως τέτοιος σε μία ανταγωνιστική αγορά. Αντιλαμβανόμαστε θα υπάρξουν και άλλοι παραγωγοί και προμηθευτές, οι οποίοι πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι και ο οργανισμός πρέπει να είναι έτοιμος να τους αντιμετωπίσει», είπε συγκεκριμένα.
Επιστολή στην Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, με την οποία εκφράζει απογοήτευση για την "αποστασιοποίηση του κόμματος από τα πεπραγμένα της δεκαετούς διακυβέρνησης" του με τον ΔΗΣΥ, απέστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.