ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποιούν με μέτρα οργανώσεις κρατικού τομέα αν υιοθετηθούν εισηγήσεις ΔΝΤ για μισθολόγιο

Προειδοποιούν με μέτρα οργανώσεις κρατικού τομέα αν υιοθετηθούν εισηγήσεις ΔΝΤ για μισθολόγιο

Στην ομόφωνη απόφαση ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει τις εισηγήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για το κρατικό μισθολόγιο, θα προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα δυναμικής αντίδρασης, κατέληξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κρατικού τομέα, σε σημερινή τους σύσκεψη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ, ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ, Σύνδεσμος Αξιωματικών Εθνικής Φρουράς και Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Εθνικής Φρουράς.

Σε κοινή ανακοίνωση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κρατικού τομέα αναφέρουν ότι κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μελέτη του ΔΝΤ για το κρατικό μισθολόγιο και οι εισηγήσεις του Ταμείου που είδαν το φως της δημοσιότητας και τις οποίες απορρίπτουν στην ολότητά τους, όπως αναφέρουν, «αφού γίνονται στο πλαίσιο της πάγιας πρακτικής για υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο της συνάντησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κρατικού τομέα έγινε συζήτηση και «αποφασίστηκε όπως ζητηθεί αναλυτική ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το περιεχόμενο της μελέτης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε ότι έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις από πλευράς Υπουργείου ότι δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε μείωσης στα δικαιώματα και ωφελήματα των κρατικών υπαλλήλων, όπως επιβεβαιώθηκε και με τις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών».

«Μετά από περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος, οι Οργανώσεις αποφάσισαν ομόφωνα ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει τις εισηγήσεις του ΔΝΤ, θα προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα δυναμικής αντίδρασης», προστίθεται.

Σε ό,τι αφορά το «ζωτικό θέμα της ΑΤΑ», σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι οργανώσεις «επανατόνισαν την αποφασιστικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος για την επίτευξη ολοκληρωμένης και τελικής συμφωνίας, με στόχο την πλήρη απόδοσή της και στη βάση της φιλοσοφίας της και επεσήμαναν την ανάγκη επέκτασης του θεσμού και στους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων».

Περαιτέρω, αναφέρεται ότι οι οργανώσεις «υπογράμμισαν ότι για να καλυφθεί η μισθολογική διαφορά εκεί και όπου παρατηρείται, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η λύση δεν είναι η μείωση ωφελημάτων και μισθών στον δημόσιο τομέα, αλλά η βελτίωση των αντίστοιχων στον ιδιωτικό τομέα».

Προστίθεται ότι στο ίδιο πλαίσιο οι Οργανώσεις «επεσήμαναν ότι πιθανή εφαρμογή των εισηγήσεων του ΔΝΤ θα οδηγούσε την οικονομία σε ύφεση με όλα τα δυσμενή επακόλουθα».

Τέλος, στην κοινή ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κρατικού τομέα αναφέρουν ότι αποφάσισαν όπως βρίσκονται «σε στενή μεταξύ τους επικοινωνία και επανασυνέλθουν σε συνεδρία, ανάλογα με τις όποιες εξελίξεις με στόχο τη διαμόρφωση κοινών θέσεων και προώθηση κοινών ενεργειών σε σχέση με τα προαναφερόμενα σοβαρά θέματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καζάνι που βράζει η Κύπρος: Δυο νέες κίτρινες προειδοποιήσεις - Πότε θα τεθούν σε ισχύ

• Εφιαλτική πτήση: Επιβάτης εγκλωβίστηκε στην τουαλέτα αεροπλάνου - Το σημείωμα της αεροσυνοδού για να τον καθησυχάσει

• Καταζητείται 31χρονος αλλοδαπός - Είχε στην κατοχή του 110 κλεμμένα σκούτερ - Νέα στοιχεία εις βάρος του

• Πέθανε Κύπριος συγγραφέας - Τα συγκινητικά λόγια του γιου του

• Ευρυδίκη: Συγκλονίζει το νέο της τραγούδι για την επέτειο της εισβολής - Ακούστε τοΠαραιτείται από υποψήφιος πρόεδρος ο Μπάιντεν - Το ανακοίνωσε με επιστολή

Παραιτείται από υποψήφιος πρόεδρος ο Μπάιντεν - Το ανακοίνωσε με επιστολή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω Χ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top