Βελτιώθηκε ελαφρά η κατάσταση της υγείας του 17χρονου εθνοφρουρού - «Ευχόμαστε κουράγιο στην οικογένειά του»

Βελτιώθηκε ελαφρά η κατάσταση της υγείας του 17χρονου εθνοφρουρού - «Ευχόμαστε κουράγιο στην οικογένειά του»

Ελαφριά βελτίωση παρουσίασε η υγεία του νεαρού νεοσύλλεκτου υποψήφιου καταδρομέα, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γαλλία, αφού είχε χάσει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης την περασμένη Παρασκευή.

Σε δηλώσεις για το θέμα μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της υγείας του, είπε ωστόσο πως η κατάσταση της υγείας του νεαρού νεοσύλλεκτου συνεχίζει να θεωρείται σοβαρή και ευχήθηκε όπως το συντομότερο υπάρξουν καλύτερα νέα.

«Η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν ψες το βράδυ, υπάρχει μια ελαφριά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του, συνεχίζει να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα σε εξειδικευμένο κέντρο, το οποίο παρακολουθεί εντατικά και προβαίνει σε διάφορες ιατρικές θεραπείες γύρω από την υγεία του», ανέφερε ο κ. Πάλμας απαντώντας σε ερωτήσεις, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ευχήθηκε «κουράγιο στην οικογένεια του, η οποία βρίσκεται μαζί του και ευχόμαστε το συντομότερο να έχουμε καλύτερα νέα από αυτά για τα οποία σας ενημερώνω σήμερα».

Ερωτηθείς για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς του νεοσύλλεκτου, ο κ. Πάλμας είπε πως σε ό,τι αφορά την μεταφορά του στο εξειδικευμένο κέντρο στη Γαλλία τα έξοδα καλύπτονται από το Υπουργείο Υγείας, όπως και η μεταφορά της μητέρας η οποία συνόδευσε τον νεαρό στο αεροπλάνο-ασθενοφόρο, ενώ το Υπουργείο Άμυνας κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς του πατέρα και της αδελφής του.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα έξοδα διαμονής της οικογένειας του νεοσυλλέκτου, ο κ. Πάλμας είπε πως βάσει των διαδικασιών καλύπτονται τα έξοδα διαμονής ενός ατόμου το οποίο βρίσκεται μαζί με τον ασθενή, προσθέτοντας πως θα εξεταστεί τι θα γίνει σε σχέση με υπόλοιπα έξοδα.

«Θεωρώ είναι τα μικρότερα προβλήματα τα οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε γύρω από το οικονομικό θέμα. Η ευχή μας είναι να πάει καλά ο νεαρός», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE