Δεν επηρεάζονται τα αεροδρόμια της Κύπρου από τεχνικά προβλήματα λογισμικού

Δεν επηρεάζονται τα αεροδρόμια της Κύπρου από τεχνικά προβλήματα λογισμικού

Δεν επηρεάζονται τα αεροδρόμια της Κύπρου από τα τεχνικά προβλήματα, λόγω ενός λογισμικού που συνδέεται με την Microsoft και προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλες υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού, αν και αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να επηρεαστούν και πτήσεις τους λόγω των παγκόσμιων προβλημάτων.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα αεροδρόμια της Κύπρου δεν επηρεάζονται από τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζουν αρκετές αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίων, λόγω ενός λογισμικού που συνδέεται με την Μicrosoft.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδέχεται να παρουσιαστούν κάποιες καθυστερήσεις στην άφιξη αεροσκαφών, όχι λόγω προβλημάτων στα αεροδρόμια της Κύπρου, αλλά λόγω αλλαγών που γίνονται στο πτητικό πρόγραμμα αεροπορικών εταιρειών σε άλλες χώρες που επηρεάστηκαν από τα τεχνικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση της η αεροπορική εταιρεία AEGEAN αναφέρει ότι «όπως αποτυπώνεται και σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, λόγω των προβλημάτων σε πάροχο συστήματος antivirus, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αερομεταφορές παγκοσμίως, χωρίς όμως να έχει επηρεαστεί σημαντικά η δική μας επιχειρησιακή λειτουργία».

Ωστόσο, προσθέτει «λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί σε όλη την παγκόσμια αλυσίδα και σε συστήματα υποστήριξης, έχουν επηρεαστεί ορισμένες υπηρεσίες του site μας, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και πτήσεις μας προς αεροδρόμια των οποίων η λειτουργία έχει επηρεασθεί. Οι επιβάτες μας μπορούν να ενημερώνονται από όλα τα επίσημα κανάλια της εταιρείας».

Από την πλευρά της η αεροπορική εταιρεία Ryanair αναφέρει ότι «αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε διαταραχές σε όλο το δίκτυο, λόγω παγκόσμιας διακοπής ενός συστήματος πληροφορικής «η οποία δεν είναι υπό τον έλεγχό μας. Συνιστούμε σε όλους τους επιβάτες να φτάνουν στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής τους».

Ανακοίνωση με την οποία ζητείται από τους επιβάτες να μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την πτήση τους, εξέδωσε και η αεροπορική εταιρία Wizz Air, σημειώνοντας πως «αναμένονται πιθανές διακοπές λόγω της συνεχιζόμενης διακοπής λειτουργίας παγκόσμιων πληροφοριακών συστημάτων τρίτων».

Προσθέτει ακόμα ότι «όπως όλες οι αεροπορικές εταιρείες σήμερα, η Wizz Air αντιμετωπίζει ακραίες τεχνικές προκλήσεις λόγω της διακοπής λειτουργίας παγκόσμιων πληροφοριακών συστημάτων τρίτων. Οι πελάτες της Wizz Air ενδέχεται να αντιμετωπίσουν διακοπές σε όλο το δίκτυο με τις υπηρεσίες ιστοτόπου και κινητής εφαρμογής να είναι προσωρινά μη διαθέσιμες».

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE