Ιστορική συμμετοχή Ζελένσκι στη συνεδρίαση του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου

Ιστορική συμμετοχή Ζελένσκι στη συνεδρίαση του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου

Μόλις ο δεύτερος ξένος ηγέτης μετά από τον Μπιλ Κλίντον το 1997, ο οποίος απευθύνεται στους Υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης συμμετέχοντας σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε το πρωί στο Λονδίνο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Βρετανού Πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, τον οποίο κάλεσε «να δείξει ηγεσία» και να βοηθήσει την Ουκρανία ως προς τις δυνατότητες μεγάλου πυραυλικού βεληνεκούς.

Ο κ. Στάρμερ χαρακτήρισε την επίσκεψη Ζελένσκι στην Ντάουνινγκ Στριτ «πραγματικό κομμάτι ιστορίας» και δήλωσε «ακλόνητη στήριξη» στην Ουκρανία.

Πάντως αργότερα εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης είπε πως οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow που έχει παράσχει στο Κίεβο το Λονδίνο «προορίζονται για την άμυνα της Ουκρανίας». Απαντούσε σε ερώτηση για το κατά πόσο η Βρετανία έχει άρει τους περιορισμούς στη χρήση των πυραύλων της από τους Ουκρανούς ώστε να πλήττουν στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.