ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eγκρίθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο! Εκταμίευση δόσης 500.000.000 ευρώ για την Κύπρο

Eγκρίθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο! Εκταμίευση δόσης 500.000.000 ευρώ για την Κύπρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα το επικαιροποιημένο Μνημόνιο με την Κύπρο, ύστερα από θετική αξιολόγηση της έβδομης αναθεώρησης του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του οργανισμού.

Το το ΔΣ του ESM αναμένεται πλέον να εκταμιεύσει την δόση των € 500 εκατ. για την Κύπρο αύριο το πρωί.

«Η Κύπρος έχει κάνει άλλο ένα βήμα προς την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος της με τον ESM κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016. Η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματα είναι σαφή: όχι μόνο με τη διόρθωση των ανισορροπιών και σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και με μια σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Πρόσθεσε ότι αυτό είναι το ίδιο μοτίβο «που έχουμε δει σε προηγούμενες επιτυχείς εξόδους από τα προγράμματα του ESM / EFSF».

Ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει παράλληλα ότι η ανάγκη για μεταρρύθμιση δεν σταματά όταν φτάσει κανείς στα τελικά στάδια του προγράμματος: «Η Κύπρος έχει πολλές προκλήσεις, κυρίως την επιτακτική ανάγκη να μειωθεί το πολύ υψηλό επίπεδο των προβληματικών δανείων, τα οποία επιβαρύνουν τις τράπεζες, περιορίζοντας την ικανότητά τους να υποστηρίξουν την οικονομία».

Με την εκταμίευση της δόσης των €500 εκ. το συνολικό ποσό της χρηματοδοτικής βοήθειας που θα έχει εκταμιευθεί από τον ESM για την Κύπρο θα ανέρχεται στα €6,3 δις από τα το περίπου €9 δις που έχουν δεσμευτεί από τον ESM για την Κύπρο κατά την έναρξη του προγράμματος χρηματοδοτικής βοήθειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top