Μαίνονται τα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ισπανία - Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Μαίνονται τα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ισπανία - Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Εκατοντάδες πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από πυροσβεστικά ελικόπτερα επιχείρησαν να περιορίσουν δύο δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από χθες στην ανατολική Ισπανία με το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας να βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για τον κίνδυνο καύσωνα και πυρκαγιών.

Πυρκαγιά στο Μπενασάου στην περιφέρεια της Βαλένθια υποχρέωσε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών να σπεύσουν να απομακρύνουν προληπτικά πολλές εκατοντάδες κατοίκους από τα σπίτια τους. Πυροσεβέστες εκτίμησαν ότι «η φωτιά εξελίσσεται ευνοϊκά» έπειτα από ολονύχτιες προσπάθειες.

Άλλη μια πυρκαγιά, στην επαρχία Θουένκα προς την ενδοχώρα, έχει κάψει από χθες περισσότερα από 1.500 εκτάρια βλάστησης. Και οι δύο πυρκαγιές έχουν χαρακτηριστεί σοβαρές.

fotia-ispania2

fotia-ispania1

Η μετεωρολογική υπηρεσία AEMET προέβλεψε για σήμερα μέγιστη θερμοκρασία 43 με 44 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της χώρας με τη σημερινή να θεωρείται η θερμότερη ημέρα ενός κύματος καύσωνα, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε για πολύ υψηλό ή ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς ανά τη χώρα.

Η AEMET ανακοίνωσε ότι το παρατηρητήριο Βαρκελώνης- Φάμπρα στην Καταλονία κατέγραψε χθες την υψηλότερη στα χρονικά θερμοκρασία, 40 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 39,8 που είχε σημειωθεί το 1982.

Αυτό είναι το τρίτο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ισπανία κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, εξελίσσεται η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής-η πρώτη πράξη μετά τις βουλευτικές εκλογές- καθώς κανένα από τα βασικά πολιτικά στρατόπεδα δεν φαίνεται να διαθέτει από μόνο του, την απαιτούμενη πλειοψηφία των 29 ψήφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE