Λετυμπιώτης: Αύξηση 80 εκατ. ευρώ στις δαπάνες για κοινωνικές παροχές μέχρι τον Μάϊο 2024

Λετυμπιώτης: Αύξηση 80 εκατ. ευρώ στις δαπάνες για κοινωνικές παροχές μέχρι τον Μάϊο 2024

Αυξήθηκαν οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές κατά 80 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος Μαΐου 2024, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είπε τη Δευτέρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως δήλωσε, το Υπουργικό Συμβούλιο έτυχε σήμερα ενημέρωσης για τις δαπάνες σε κοινωνικές παροχές μέχρι το τέλος Μαΐου, εξηγώντας ότι αυτές ανήλθαν στα 760 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 680 εκατομμύρια το 2023 για την ίδια περίοδο.

Ο κ. Λετυμπιώτης υπέδειξε ότι η αύξηση της τάξεως του 12% ήτοι 80 εκατομμύρια ευρώ οφείλεται στις αυξημένες δαπάνες για παροχές κοινωνικής πρόνοιας κατά 50 εκατομμύρια ευρώ και στις αυξημένες δαπάνες για παροχές υγείας κατά 30 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE