Την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση επανέλαβαν Κόμπος-Σαφάντι

Την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση επανέλαβαν Κόμπος-Σαφάντι

Τις περιφερειακές εξελίξεις και τις κλιμακούμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και ο Ιορδανός ομόλογος του Αϊμάν Σαφάντι, επαναλαμβάνοντας την επείγουσα ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ, Κόμπος και Σαφάντι είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία επανέλαβαν την επείγουσα ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE