LIFESTYLE

Όλα έτοιμα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Όλα έτοιμα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Με ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο θέαμα ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό, προσφέροντας μια εβδομάδα δωρεάν προβολών για όλους.

Επεκτείνοντας την περσινή τελετή έναρξης, με τη χρήση της τεχνολογίας 3D Mapping, το Φεστιβάλ γιορτάζει φέτος τα πέντε χρόνια ζωής του ως διεθνές διαγωνιστικό Φεστιβάλ με μια ακόμη τρισδιάστατη εμπειρία, που θα πραγματοποιηθεί στην εναρκτήρια τελετή, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 20:30.

Οι τρισδιάστατες προβολές, ειδικά σχεδιασμένες για το Φεστιβάλ, φιλοδοξούν να αναδείξουν την τρισδιάστατη τεχνική και να εξερευνήσουν τα καλλιτεχνικά όριά της, με φόντο το κτίριο του Θεάτρου Ριάλτο, όπου θα προβάλλονται οι συναρπαστικές τρισδιάστατες εικόνες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προγραμματίζεται μια σειρά άλλων εκδηλώσεων, με την πρώτη να πραγματοποιείται τη Δευτέρα και την Τρίτη 12 και 13 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, ο γνωστός καλλιτέχνης γκράφιτι Αχιλλέας Μιχαηλίδης - Paparazzi, θα φιλοτεχνήσει ένα έργο στην αυλή του κεντρικού κτιρίου του ΤΕ.ΠΑ.Κ, εμπνευσμένο από τη μικρού μήκους ταινία και το τρισδιάστατο σινεμά.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, η ομάδα κρουστών Batukinio θα εμφανιστεί στην επίχωση, στις 18:30, ενώ εθελοντές του Φεστιβάλ θα παρέχουν πληροφορίες και πρόγραμμα στους παρευρισκομένους. 

Η φετινή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από τους επαγγελματίες του κινηματογράφου, Bruno Coppola, Fibby Kioria, Teresa Kwong, Sherif Awad και Σάιμον Φαρμακά

Τα δύο βασικά Τμήματα του Φεστιβάλ, διεθνές και εθνικό διαγωνιστικό, πλαισιώνονται από κινηματογραφικά αφιερώματα, masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top