ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναυλία για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Πυροϊού

Συναυλία για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Πυροϊού

Μουσικά διεκδικεί αυτή τη φορά η Επιτροπή για τη Διάνοιξη της Διόδου Αθηένου - Πυροϊου το άνοιγμα του οδοφράγματος, με την πραγματοποίηση δικοινοτικής συναυλίας μεθαύριο Παρασκευή στην Αθηένου, με τίτλο «Ενώνουμε δυνάμεις – Τραγουδούμε την Κύπρο μας».

Ο Δήμαρχος Αθηένου Δημήτρης Παπαπέτρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η εκδήλωση – συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο Αθηένου – Πυρόι κοντά στον κόμβο της βιομηχανικής περιοχής Αθηένου και θα αρχίσει στις 8 το βράδυ, με τη συμμετοχή του σχήματος “Κυπρογένεια”, με διασκευές και ενορχηστρώσεις του συνθέτη Λάρκου Λάρκου και το οποίο αποτελείται από Ε/κ και Τ/κ μουσικούς. Θα συμμετέχουν επίσης οι πολιτιστικοί όμιλοι Αθηένου και Αγλαντζιάς, του λαογραφικού ομίλου Ακρίτας Γερίου και των προσκόπων Αθηένου, Αγλαντζιάς και Γερίου.

“Σκοπός της εκδήλωσης είναι να στείλουμε το μήνυμα της κοινής θέλησης, Ε/κ και Τ/κ της περιοχής, όπως στο πλαίσιο των ΜΟΕ που συνεχίζουν να συζητούνται στις συνομιλίες” προχωρήσει η διάνοιξη της διόδου Πυροϊου, που  “θα διευκολύνει όχι μόνο τη διακίνηση όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, Ε/κ και Τ/κ, αλλά και ολόκληρης της επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου”. Περαιτέρω, ανέφερε ο κ. Παπαπέτρου, θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης φιλικών σχέσεων και επαναπροσέγγισης των κατοίκων των δύο κοινοτήτων.



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση και υπενθύμιση για τις συναντήσεις που είχαν τέλη Μαΐου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, ο Δήμαρχος Αθηένου είπε ότι μετά τη διαβεβαίωση πως το οδόφραγμα Πυροϊου περιλαμβάνεται στη λίστα των ηγετών θεώρησαν σωστό να διατηρούν το αίτημά τους στο προσκήνιο. Από τις επαφές, συνέχισε, που είχαν και με τους διαπραγματευτές αλλά και με την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή, φάνηκε πως η ε/κ πλευρά έχει ψηλά στην ατζέντα το αίτημα για διάνοιξη του οδοφράγματος Πυροϊου αλλά η τ/κ πλευρά έχει επιφυλάξεις και δεν είναι εύκολο να πείσει την στρατιωτική ηγεσία καθώς τα 4 από τα 18χλμ της απόστασης Αθηένου – Αγλαντζιάς είναι κατεχόμενη περιοχή και υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού.

Η δίοδος του Πυροϊου, σημείωσε ο κ. Παπαπέτρου, εφόσον ανοίξει, θα εξυπηρετεί και τους Τ/κ κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα την κοινότητα Λουρουτζίνα, η οποία τάσσεται υπέρ της διάνοιξης. Στο παρελθόν, πρόσθεσε, η Επιτροπή διάνοιξης του οδοφράγματος είχε επαφές με τις τοπικές αρχές των τ/κ χωριών της περιοχής που εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το άνοιγμα της διόδου αυτής θα τους βοηθούσε.

Απηύθυνε τέλος έκκληση σε όσους θέλουν να συμπαρασταθούν σε αυτή την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής, Ε/κ και Τ/κ, να παρευρεθούν στην συναυλία μεθαύριο για να στείλουν όλοι μαζί το μήνυμα της κοινής θέλησης.

Τη στήριξή του στη συναυλία για τη διάνοιξη του οδοφράγματος εξέφρασε με δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο “δήμαρχος” Λουρουτζίνας, Χασάν Μπαρμπαρός. Ο ίδιος, είπε, θα βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά όσοι θέλουν από την Λουρουτζίνα να παραστούν μπορούν να το πράξουν ατομικά. 

Και το άνοιγμα προς τα Λύμπια, πρόσθεσε, θα είναι πολύ χρήσιμο για το χωριό, καθώς η Λουρουτζίνα απέχει μόλις 500 μέτρα από εκεί, ενώ η απόσταση με το Δάλι είναι 2 χλμ και με την Αθηένου 7 χλμ. Οι κάτοικοι της Λουρουτζίνας, σημείωσε, για να μπορέσουν να πάνε στα γειτονικά ε/κ χωριά ή στη Λευκωσία και το Πέργαμος αναγκάζονται να διανύουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Σε εξέλιξη η διαδικασία ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας Κύπρου - Καταθέτει ο μοναχός Τιμόθεος

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Έκτακτο: Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Έκτακτο: Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top