Συνεδριάζει εκτάκτως η Επ. Ενέργειας - Στο «τραπέζι» GSI, τερματικό και οργάνωση ταξιδιών στα κατεχόμενα

Συνεδριάζει εκτάκτως η Επ. Ενέργειας - Στο «τραπέζι» GSI, τερματικό και οργάνωση ταξιδιών στα κατεχόμενα

Συνεδριάζει, εκτάκτως, το πρωί της Τετάρτης, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας για να ενημερωθεί, για άλλη μια φορά, για την πορεία υλοποίησης του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό και της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, μέσω του υποθαλάσσιου καλωδίου Great Sea Interconnector (GSI).

Αρχικά, η Επιτροπή, η οποία θα αρχίσει τη συνεδρία της στις 9.30, θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την οργάνωση ταξιδιών από και προς τις κατεχόμενες περιοχές και θα ακολουθήσει στις 10.05 η συζήτηση για την πορεία υλοποίησης του τερματικού στο Βασιλικό και για τον GSI.

Η συζήτηση όσον αφορά τις εκκρεμότητες της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ μέσω του υποθαλάσσιου καλωδίου Great Sea Interconnector θα επικεντρωθεί στις εξασφαλίσεις του φορέα υλοποίησης του GSI στην περίπτωση γεωπολιτικού ρίσκου και στη μείωση ύψους χορηγίας και συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου.

Επίσης θα επικεντρωθεί στα θέματα που αφορούν την ανάκτηση εσόδων ηλεκτρικής διασύνδεσης κατά τη διάρκεια της κατασκευής και την ανάληψη ευθύνης σχετικά με τις αβεβαιότητες ολοκλήρωσης του έργου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE