ΥΠΑΝ: Η στελέχωση έχει ολοκληρωθεί κατά 98% στη Μέση Εκπαίδευση – Σε ποιες ενέργειες προέβη

ΥΠΑΝ: Η στελέχωση έχει ολοκληρωθεί κατά 98% στη Μέση Εκπαίδευση – Σε ποιες ενέργειες προέβη

Η στελέχωση έχει ολοκληρωθεί κατά 98% και δεν αναμένεται να επηρεαστεί η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διευκρινίζει, σε ανακοίνωση του σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα για το θέμα της στελέχωσης των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), προσθέτοντας ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνει ότι όλα τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης είναι επαρκώς στελεχωμένα με Διευθυντές/Διευθύντριες, εκτός από την περίπτωση μίας σχολικής μονάδας, στην οποία καθήκοντα Διευθυντή έχουν ανατεθεί σε Βοηθό Διευθυντή Α΄.

Αναφορικά με τις αποσπάσεις διευθυντικών στελεχών, το Υπουργείο αναφέρει ότι αυτές είναι ήδη συνολικά μειωμένες για τη νέα σχολική χρονιά και αφορούν σε περιπτώσεις όπου η αξιοποίησή τους κρίνεται απαραίτητη, λόγω ανάγκης για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων.

Σημειώνει επίσης ότι πρόθεση του ΥΠΑΝ είναι να προχωρήσει σταδιακά στη μείωση του αριθμού των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.