Συμμορία πουλούσε στην Αθήνα ροζ κοκαΐνη - Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Συμμορία πουλούσε στην Αθήνα ροζ κοκαΐνη - Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Χειροπέδες σε έναν 30χρονο για διακίνηση ναρκωτικών πέρασαν το απόγευμα της Δευτέρας (2/9) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα.

Ο συλληφθείς σε συνεργασία με ακόμη δύο άτομα φέρονται να είχαν ανοίξει παραμάγαζο ναρκωτικών διαθέτοντας προς πώληση πληθώρα ουσιών. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και ροζ κοκαΐνη.

Πρόκειται για σπάνιο ναρκωτικό το οποίο το μόνο κοινό που έχει με την κοκαΐνη είναι το όνομα. Ουσιαστικά είναι ένα μείγμα κεταμίνης με διεγερτικά όπως το ecstasy ή το speed. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την ισπανική El Pais, η «ροζ κοκαΐνη» θεωρείται ναρκωτικό πολυτελείας και καταναλώνεται κυρίως σε χώρους ηλεκτρονικής μουσικής, νυχτερινά κέντρα και πάρτι. Μερικές φορές μυρίζει σαν φράουλα και έχει διάφορα ονόματα όπως «τούσι» και «τουσίμπι».

Ένα μόνο γραμμάριο μπορεί να κοστίζει 90, 100 ή 120 δολάρια και σύμφωνα με το ισπανικό μέσο, ο λόγος της υψηλής τιμής του οφείλεται στην παραπλανητική ονομασία του, καθώς «πολλοί έμποροι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι πελάτες μπερδεύουν τη μία ουσία με την άλλη και πωλούν τα πάντα σε υψηλό κόστος, ανεξάρτητα από το είδος του ναρκωτικού».

Εκτός από «ροζ κοκαΐνη» οι αστυνομικοί εντόπισαν παράλληλα στην κατοχή του συλληφθέντα κάνναβη και κοκαΐνη, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων 12 αεροστεγώς κλεισμένες πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας συνολικού μικτού βάρους 12.930 γραμμαρίων, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες αλουμινόχαρτου περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2,8 γραμμαρίων, δύο νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 240 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα ροζ κοκαΐνη «TUSI» μικτού βάρους 875 γραμμαρίων, δύο νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κεταμίνη χρώματος λευκού μικτού βάρους 875 γραμμαρίων, μία συσκευασία περιέχουσα μεθαμφεταμίνη χρώματος καφέ μικτού βάρους 545 γραμμαρίων και άλλα.

Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμη δύο άτομα. Χαρακτηριστικό της δράσης των εμπλεκομένων αποτελεί η γκάμα των ναρκωτικών που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γεγονός που πιστοποιεί την πρόθεσή τους για την κάλυψη όλης της ζήτησης των πελατών – χρηστών ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE