Door to door: Σύντομα αναμένεται να «κλείσει» συμφωνία για την Ξυλοτύμπου - Εξετάζουν και Μάμμαρι

Door to door: Σύντομα αναμένεται να «κλείσει» συμφωνία για την Ξυλοτύμπου - Εξετάζουν και Μάμμαρι

Μεγάλη επιτυχία φαίνεται να κατέγραψε το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών της δημοτικής εκπαίδευσης στα σχολεία τους, με λεωφορεία και συνοδούς που τα παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη σχολική χρονιά, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε πειραματική βάση σε 23 σχολεία και μέσω αυτού διακινήθηκαν συνολικά 850 μαθητές, σε 1684 διαδρομές ημερησίως.

Λόγω της θετικής ανταπόκρισης που υπήρξε, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται κανονικά και φέτος.

Σε ποιες περιοχές θα εφαρμοστεί

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι η υπηρεσία door to door θα συνεχίσει, όπως ίσχυε και πέρσι, στον Στρόβολο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό, γίνονται προσπάθειες για να λειτουργήσει η υπηρεσία και στη Ξυλοτύμπου.

«Ακόμη δεν είναι οριστικό, δεν έχει κλείσει η συμφωνία. Βλέπουμε και το Μάμμαρι, οπότε αυτή την στιγμή προσπαθούμε να προχωρήσουμε με αυτές τις δύο περιοχές», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Βαφεάδης επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η εύρεση οδηγών, ώστε να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότεροι μαθητές.

Σημειώνεται ότι το κόστος για το πρόγραμμα υπολογίζεται στις €800 χιλιάδες ενώ τέθηκε σε εφαρμογή με στόχο την μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους και την ταυτόχρονα, τη διευκόλυνση των γονιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE