Ελλάδα: Συνελήφθη 25χρονη για εκδικητική πορνογραφία και απόπειρα εκβίασης – Ζητούσε 2.000 ευρώ

Ελλάδα: Συνελήφθη 25χρονη για εκδικητική πορνογραφία και απόπειρα εκβίασης – Ζητούσε 2.000 ευρώ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε 25χρονη η οποία κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης.

Η γυναίκα συνελήφθη την Tρίτη σε περιοχή της Αθήνας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είχε προηγηθεί καταγγελία ενός άνδρα σε βάρος άγνωστης δράστιδας, διαχειρίστριας προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία τον απειλούσε μέσω της εφαρμογής, ότι θα ανέβαζε στο διαδίκτυο οπτικοακουστικό υλικό με ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο είχε αποκτήσει κατά την επικοινωνία τους, αν δεν της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση της 25χρονης ως διαχειρίστρια του επίμαχου διαδικτυακού προφίλ.

Η 25χρονη εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι της, σε περιοχή της Αθήνας, ενώ από την επιτόπια έρευνα κατασχεθέντων πειστηρίων -λάπτοπ και κινητό τηλέφωνο-, πιστοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπόθεση, καθώς βρέθηκε το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ώρα της αλήθειας για το κυπριακό - Ο Γκουτέρες επιχειρεί να «κλειδώσει» το διαπραγματευτικό κεκτημένο

Η ώρα της αλήθειας για το κυπριακό - Ο Γκουτέρες επιχειρεί να «κλειδώσει» το διαπραγματευτικό κεκτημένο

Η σημερινή ημέρα θεωρείται από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων ετών για το Κυπριακό. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, βρίσκεται από την Δευτέρα το βράδυ, στην Κύπρο, αποφασισμένος να αξιοποιήσει το πολιτικό βάρος του αξιώματός του, σε μια ύστατη προσπάθεια, να διατηρήσει ζωντανή την προοπτική των διαπραγματεύσεων και να διαφυλάξει το διαπραγματευτικό κεκτημένο που οικοδομήθηκε μέσα από δεκαετίες συνομιλιών.