Στέγη ηλικιωμένων: Στις Κεντρικές Φυλακές ο συλληφθείς - Δεν παραδέχεται τις κατηγορίες

Στέγη ηλικιωμένων: Στις Κεντρικές Φυλακές ο συλληφθείς - Δεν παραδέχεται τις κατηγορίες

Μεταφέρθηκαν χθες βράδυ σε άλλες Δομές, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονταν εδώ και τρεις περίπου μήνες σε Στέγη Ηλικιωμένων στη Λάρνακα, μετά τα γεγονότα που είδαν τις τελευταίες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας, με ένα νεαρό να κατηγορείται για πρόκληση κακόβουλης ζημιάς και την Αστυνομία να εξετάζει αυτεπάγγελτα υπόθεση άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας που εργάζεται στη Στέγη.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η απομάκρυνση των ασυνόδευτων μεταναστών που διέμεναν σε Στέγη Ηλικιωμένων στη Λάρνακα.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή ανέφερε ότι «οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αποφάσισαν τη μετακίνηση των ασυνόδευτων ανήλικων που διέμεναν σε συγκεκριμένη Δομή στη Λάρνακα. Οι ανήλικοι ενημερώθηκαν από τους Λειτουργούς της Υπηρεσίας και η μετακίνηση τους άρχισε γύρω στις 8.30 το βράδυ και ολοκληρώθηκε περίπου στις 12 τα μεσάνυκτα».

Πρόσθεσε ότι «επειδή ορισμένοι νεαροί εξέφρασαν αντιδράσεις για τη μετακίνηση τους, η ΑΔΕ Λάρνακας ειδοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες και έστειλε μέλη της προληπτικά ούτως ώστε να συνδράμουν στη μετακίνηση των ανήλικων. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι συγκατατέθηκαν τελικά να μετακινηθούν στους χώρους που επιλέγηκαν από τις Υπηρεσίες».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χατζηγιασεμή είπε πως «ένας ανήλικος δεν μετακινήθηκε από τη Στέγη αφού αντιμετωπίζει ενώπιον Δικαστηρίου, κατηγορία για πρόκληση κακόβουλης ζημιάς. Σήμερα ο νεαρός δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου μη παραδοχή στην κατηγορία και το Σώμα διέταξε όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου οπότε θα αρχίσει ακρόαση της υπόθεσης».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο νεαρός μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, όπου κρατείται σε ειδικό χώρο κράτησης ανηλίκων μέχρι τη Δευτέρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE