Αριστοτέλους: Οι αγνοούμενοι στις υψηλές μας προτεραιότητες

Αριστοτέλους:  Οι αγνοούμενοι στις υψηλές μας προτεραιότητες

O Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έχει κατατάξει το ζήτημα των αγνοουμένων μας στις υψηλές προτεραιότητες, στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια για εξακρίβωση της τύχης τους και είναι δίπλα στις οικογένειες των ηρώων και αγνοουμένων της πατρίδας μας, ανέφερε την Κυριακή η επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους, στο μνημόσυνο ηρώων και στη δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων της κοινότητας Κατωκοπιάς.

Η κ. Αριστοτέλους είπε ότι η Κατωκοπιά όπως και τόσες άλλες κοινότητες, κλήθηκε και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος τις τραγικές ημέρες της εισβολής, σημειώνοντας ότι στους ήρωες της κοινότητας χρωστάμε τη συνέχιση των προσπαθειών μας μέχρι την επιστροφή στην Κατωκοπιά, το Αργάκι, τη Μόρφου, τον Καραβά, τις κατεχόμενες πόλεις και τα χωριά μας.

«Έχοντας ως φάρο τις δικές τους θυσίες, την αυταπάρνηση, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, την άρνησή τους να εγκαταλείψουν τον τόπο που ρίζωσαν, καλούμαστε να δώσουμε την υπόσχεση, ότι πρώτον δεν θα ξεχάσουμε και δεύτερον, ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα και με συνέπεια, με όλες μας τις δυνάμεις για την επιστροφή, αλλά και για τη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων μας που πενήντα χρόνια μετά, οι οικογένειες τους ακόμη ψάχνουν απαντήσεις», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας από Ιράν - Ισραήλ και απειλές για «απάντηση»

Live: Αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας από Ιράν - Ισραήλ και απειλές για «απάντηση»

Στον αέρα η εκεχειρία μεταξύ Ιράν-Ισραήλ, που τέθηκε σε ισχύ στις 7 το πρωί, μετά από εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις, που κόστισαν τη ζωή σε 9 ανθρώπους στο Ιράν και 4 στο Ισραήλ. Πριν συμπληρωθούν 4 ώρες, το Τελ Αβίβ κατήγγειλε παραβίαση της εκεχειρίας αναφέροντας πως αναχαίτισε δύο πυραύλους ωστόσο το Ιράν διέψευσε ότι επιτέθηκε μετά την εκεχειρία.  Δείτε όλες τις εξελίξεις: