Άντε πάλι με το πρωτόκολλο

Άντε πάλι με το πρωτόκολλο

Πόσες φορές θα λέμε και θα ξαναλέμε για το περιβόητο πρωτόκολλο στην Αστυνομία; Κάθε φορά που προκύπτει ένα σοβαρό περιστατικό όπως η περίπτωση του ισοβίτη ο οποίος κατάφερε να αποδράσει μέσα από τα χέρια των αστυνομικών που τον συνόδευαν, ακούμε τα ίδια πράγματα, την ώρα που οι πολίτες νιώθουν την ανασφάλεια, στο πετσί τους.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» Νίκος Λοιζίδης ο οποίος να θυμίσουμε οδηγείται ενώπιον πειθαρχικού, για ανάρμοστη συμπεριφορά, δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει στο φως, το τρύπιο σύστημα που υπάρχει στις φυλακές. Το είπε και σήμερα, μιλώντας στον ALPHA: «Αν υπήρχε πλάνο επιχείρησης καταγεγραμμένο θα διαφαινόταν ότι υπήρχε μικρός αριθμός Μαδιτών. Τρείς Μαδίτες είναι λίγοι, όταν στο σπίτι του Ισοβίτη υπήρχαν 23 καλεσμένοι».

Γιατί δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο σε αυτή την περίπτωση; Θα πρέπει να μας απαντήσει η νέα ηγεσία της Αστυνομίας.

Πώς είναι δυνατόν ένας δραπέτης, να νιώθει τόσο μεγάλη άνεση ώστε να κυκλοφορεί σε παραλία και να απολαμβάνει το μπάνιο του, ανενόχλητος;  

Η επιτυχία για τη σύλληψη του Δώρου Θεοφάνους ανήκει φυσικά στον πολίτη, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ερωτήματα δημιουργούνται ακόμα και μετά τη σύλληψη του Θεοφάνους και για το αλαλούμ που ακολούθησε κατά πόσο θα οδηγείτο στο δικαστήριο ή πίσω στις κεντρικές φυλακές, όπου και κατέληξε τελικά.

Ακούγοντας τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να αναφέρεται σε κενά και αδυναμίες «που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να τεθούν επί τάπητος τόσο στην Αστυνομία όσο και στις Κεντρικές φυλακές», διερωτόμαστε γιατί δεν αντιμετωπίζονται και πότε θα περάσουμε επιτέλους από τα πρέπει στην εφαρμογή;

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη, λες και όλα όσα συμβαίνουν γενικά στην Αστυνομία και στις Κεντρικές φυλακές, είναι σημερινά.

Ως πότε θα περιμένει η κοινωνία την πραγματική εξυγίανση στην Αστυνομία, τον περιβόητο εκσυγχρονισμό, αλλά και το πρωτόκολλο, το οποίο θυμόμαστε μόνο σε τέτοιου είδους επικίνδυνα περιστατικά, τα οποία γελοιοποιούν το Αστυνομικό σώμα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών;

ΕΓ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE