Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων: Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή

Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων: Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή

Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ», ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος προήδρευσε σήμερα σύσκεψης της Υπουργικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση της κατάστασης υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, μετά και από την πλήρη ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» χθες Τρίτη, 1 Οκτωβρίου. Έγινε επίσης ευρεία ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων, υπηρεσιών και φορέων.

Η σύσκεψη έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, Άμυνας Βασίλη Πάλμα, και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Μάριο Χαρτσιώτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας Νικόλας Α. Ιωαννίδης, ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, καθώς και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Η τιμωρητική ψήφος, αποδόμηση ρόλων και μια Βουλή χωρίς σταθερό άξονα

Βουλευτικές: Η τιμωρητική ψήφος, αποδόμηση ρόλων και μια Βουλή χωρίς σταθερό άξονα

Με τις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου 2026 να απέχουν μόλις τέσσερις μήνες, το πολιτικό σύστημα της Κύπρου εισέρχεται στην τελική ευθεία χωρίς σαφές κέντρο βάρους και χωρίς ξεκάθαρες σταθερές. Η εικόνα που διαμορφώνεται, δεν παραπέμπει σε μια κλασική προεκλογική περίοδο, αλλά σε μια φάση πολιτικής αναδιάταξης, όπου οι ρόλοι επαναπροσδιορίζονται και οι βεβαιότητες καταρρέουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE