Πρώτη σύσκεψη για τον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας - Αυτοί είναι οι στόχοι και η στρατηγική του

Πρώτη σύσκεψη για τον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας - Αυτοί είναι οι στόχοι και η στρατηγική του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου η πρώτη συνάντηση, του νέου Αρχηγού Αστυνομίας κ. Θεμιστού Αρναούτη και του νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας κ. Πανίκου Σταύρου, με τους Αστυνομικούς Διευθυντές/Διοικητές όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων παγκύπρια.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, στο πλαίσιο της συνάντησης, επικεντρώθηκε σε τρεις πυλώνες της στρατηγικής που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της Αρχηγίας του:

Όσον αφορά στον πρώτο πυλώνα, αυτός εστιάζεται στο Όραμα και στις Προτεραιότητες της Αστυνομίας, που θα οδηγήσουν σε συνεχή βελτίωση της Αστυνομίας, σε όλα τα επίπεδα, θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού αλλά και την υπερηφάνεια των μελών της Αστυνομίας. Αυτός ο στόχος, όπως σημείωσε, θα επιτευχθεί μέσα από το τρίπτυχο: Ενδιαφέρον-Επικοινωνία και Εμπιστοσύνη, ως αλληλένδετα και αναπόσπαστα στοιχεία για την ομαλή λειτουργία της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον δεύτερο πυλώνα που αφορά στην Πειθαρχία, τόσο όσον αφορά στην εικόνα και εμφάνιση του αστυνομικού, ο οποίος αποτελεί πρότυπο, αλλά και όσον αφορά στη διερεύνηση των σοβαρών υποθέσεων με έμφαση: (1) στη διαφθορά, (2)στο οργανωμένο έγκλημα συμπεριλαμβανομένων και των ναρκωτικών και (3) στη βία στα γήπεδα.

Τέλος, ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρθηκε στο τρίτο κομμάτι και πολύ σημαντικό, που αφορά στην αναδιοργάνωση εντός του Αστυνομικού Σώματος, στο οποίο θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά και μελετημένα βήματα, με τη συνεργασία και συμμετοχή όλων, εφόσον θα καθορίσει και την επιτυχή μελλοντική πορεία της Αστυνομίας Κύπρου, σε όλα τα επίπεδα.

Ο νέος Υπαρχηγός Αστυνομίας, από πλευράς του, αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα που διεξάγουν όλα τα μέλη της Αστυνομίας με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών και της βίας στα γήπεδα. Τόνισε δε, ότι για την επίτευξη των στόχων θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία από όλους. Παράλληλα, επικεντρώθηκε στην εξύψωση του ηθικού του προσωπικού, που θα επιτευχθεί μόνον εάν οι προϊστάμενοι βρίσκονται δίπλα και κοντά σε κάθε έναν αστυνομικό ώστε να γίνεται σωστή καθοδήγηση. Γεγονός που θα επιφέρει, όπως υπογράμμισε, θετικό αποτέλεσμα για την ίδια την Υπηρεσία, αλλά και υψηλά επίπεδα ικανοποίησης στα προβλήματα και αιτήματα των συμπολιτών μας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.