Τατάρ: Τη συνεργασία «δύο κρατών» προωθεί στο εξωτερικό

Τατάρ: Τη συνεργασία «δύο κρατών» προωθεί στο εξωτερικό

Επιθυμούν μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο και ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι «με τη συνεργασία των δύο κρατών», ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι αυτό προωθεί στις επαφές του στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων κι αυτών στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μετέβη σήμερα στο Βαρώσι όπου βράβευσε  επισκέπτη με τον οποίο ανήλθαν σε δυο εκατομμύρια οι επισκέπτες εκεί, ανήμερα της 4ης επετείου από το άνοιγμα τμήματος της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου. Το άνοιγμα, είπε, ήταν μιας εξαιρετικής σημασίας πολιτική κίνηση.

Κοινό έδαφος για βάση της λύσης μπορεί να δημιουργηθεί μόνο «με την καταγραφή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος, που αποτελούν εγγενή δικαιώματα τα οποία απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE