Τυνησία: O πρόεδρος Καΐς Σάγεντ επανεξελέγη με ποσοστό 90,7%

Τυνησία: O πρόεδρος Καΐς Σάγεντ επανεξελέγη με ποσοστό 90,7%

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σάγεντ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής λαμβάνοντας ποσοστό 90,7%, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή ISIE.

Το ποσοστό συμμετοχής ήταν 28,8%, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό αποχής από την έλευση της δημοκρατίας το 2011 στο λίκνο των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης μετά την ανατροπή του δικτάτορα Μπεν Άλι.

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι και αντίπαλοι του 66χρονου Σάγεντ ήταν ο Αγιάσι Ζαμέλ, ένας 47χρονος φιλελεύθερος βιομήχανος και ο Ζουχάιρ Μαγζάουι, 59χρονος πρώην βουλευτής παναραβικής αριστερής παράταξης, που έλαβαν 7,35% και 1,97% αντίστοιχα, σύμφωνα με την ISIE.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επίλυση του Κυπριακού πριν από τη λήξη της θητείας του εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, αλλά αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επιτευχθεί λύση.