Τώρα είναι η ώρα για κατάπαυση του πυρός τονίζει για 7η Οκτωβρίου ο ΠτΔ

Τώρα είναι η ώρα για κατάπαυση του πυρός τονίζει για 7η Οκτωβρίου ο ΠτΔ

Τώρα είναι η ώρα για κατάπαυση του πυρός και η ώρα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επικρατήσει η ειρήνη και η ασφάλεια (στη Μέση Ανατολή), τονίζει με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει πως «σήμερα θυμόμαστε την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εναντίον αθώων πολιτών».

Τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ποτέ μα ποτέ καμία δικαιολογία για τον τρόμο» ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επαναλαμβάνει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας την έκκλησή για άνευ όρων και άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων.

«Τώρα είναι η ώρα για κατάπαυση του πυρός. Τώρα είναι η ώρα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επικρατήσει η ειρήνη και η ασφάλεια» προσθέτει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE