Τα γυαλιά του Ζούκεμπεργκ που τρομάζουν: Μπορούν να βρουν μέχρι και την διεύθυνση σου

Τα γυαλιά του Ζούκεμπεργκ που τρομάζουν: Μπορούν να βρουν μέχρι και την διεύθυνση σου

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ιδρυτής του facebook και διαχειριστής της κορυφαίας πλατφόρμας META, ετοιμάζεται να κάνει το νέο του επιχειρηματικό βήμα στον χώρο της τεχνολογίας και τα πιθανά αποτελέσματα... τρομάζουν τον κόσμο μιας και αναμένεται με μια ενδεχόμενη κυκλοφορία τους να χαθεί κάθε προσωπικό στοιχείο.

Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επεξεργάζονταν τα νέα γυαλιά (Meta Ray-Ban) του Ζούκεμπεργκ, αλλά διείσδυσαν λίγο παραπάνω στις λεπτομέρειες προσθέτοντας σε αυτά έναν ειδικό μηχανισμό ο οποίος θα μπορούσε να «σκανάρει» τους ανθρώπους. Τι εννοούμε με αυτό δηλαδή;

Ο εκάστοτε, που θα μπορούσε να τα φορέσει θα είχε την δυνατότητα να ανιχνεύσει από εκείνον που κοιτάει εκείνη την χρονική στιγμή, την διεύθυνση της οικίας του, άλλα προσωπικά στοιχεία, αλλά ακόμη θα μπορούσαν να τους καταγράψουν σε ιδιωτικές στιγμές.

Μετά το σάλο που συνέβη στο άκουσμα της πιθανής κυκλοφορίας τους, οι φοιτητές που είχαν κάνει την κατασκευή... προσωπική υπόθεση, αλλά και οι αρμόδιοι διευθέτησαν το θέμα και ξεκαθάρισαν στον κόσμο πως δεν πρόκειται να βγουν στην αγορά τα εν λόγω γυαλιά.

Η χρησιμοποίηση τους όμως και η δημιουργία τους, είναι εκεί, για να υπενθυμίζουν στον υπόλοιπο κόσμο το πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία και τα μεγάλα βήματα προόδου της, τα οποία μελλοντικά αναμένεται να είναι ακόμη πιο λαμπρά.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Τα ευρωτουρκικά υπό την αίρεση των εξελίξεων στο Κυπριακό - Σαφές μήνυμα Χριστοδουλίδη προς Φιντάν - Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν;

Κυπριακό: Τα ευρωτουρκικά υπό την αίρεση των εξελίξεων στο Κυπριακό - Σαφές μήνυμα Χριστοδουλίδη προς Φιντάν - Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν;

Τη σαφή θέση της Λευκωσίας σε ότι αφορά στα ευρωτουρκικά, εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ενώ την ίδια ώρα αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Euronews, ότι κατά τη διάρκεια της κοινωνικής συνάντησης που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν εξέφρασε την ετοιμότητά του και προς τον ίδιο τον Τούρκο ΥΠΕΞ, <για να δούμε θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, εάν και εφόσον, επαναλαμβάνω, υπάρχουν συγκεκριμένες εξελίξεις στο κυπριακό, όπως καταγράφονται ξεκάθαρα και στα συμπεράσματα του Απριλίου 2024>.

BEST OF TOTHEMAONLINE