ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πορνεία στη φυλακή της Αιγύπτου ο 30χρονος - Με χρήματα της πρεσβείας πληρώθηκε ο δικηγόρος του

Για πορνεία στη φυλακή της Αιγύπτου ο 30χρονος  - Με χρήματα της πρεσβείας πληρώθηκε ο δικηγόρος του

Αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά τον 30χρονο Ελληνοκύπριο, δημόσιο υπάλληλο στο Υπουργείο Υγείας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Αιγύπτου.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον Ελληνοκύπριο, ο οποίος φυλακίστηκε στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδα «Πολίτης», ο  30χρονος, καταδικάστηκε επειδή αποζούσε από κέρδη πορνείας ντυμένος γυναίκα με ταρίφα 200 ευρώ την ώρα, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα διενήργησε τρεις επισκέψεις στην Αίγυπτο, όπου ψάρευε πελάτες με αγγελίες στο διαδίκτυο.

Όταν έγινε η επιχείρηση των Αιγύπτιων αστυνομικών εμφανίστηκε ένας εξ αυτών ως πελάτης και όταν διαπίστωσε τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων εισέβαλαν στο διαμέρισμα και οι υπόλοιποι, όπου συνέλαβαν και τον άλλο Κύπριο που υπηρετούσε στη πρεσβεία μας και βρισκόταν στο δωμάτιό του.

Ο 30χρονος, που φυλακίστηκε, φορούσε γυναικεία ρούχα και έφερε ξανθιά περούκα. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν σεξουαλικά βοηθήματα, προκλητικά γυναικεία ρούχα και εσώρουχα και όργανα σαδομαζοχισμού (μαστίγια κλπ.) Βρέθηκαν επίσης πολλά κινητά τηλέφωνα με τα οποία γινόταν η επικοινωνία με τους πελάτες και χρήματα που φαίνεται να προέρχονται από την άσκηση πορνείας.

Βάσει αυτών των αγγελιών οργάνωσαν επιχείρηση οι αιγυπτιακές αρχές και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο φίλος του, υπάλληλος της κυπριακής πρεσβείας στο Κάιρο,  που ήταν μαζί του κατά τη σύλληψη, χρησιμοποίησε χρήματα της πρεσβείας για να πληρώσει τον δικηγόρο που προσέλαβε προς υπεράσπιση του 30χρονου, τα οποία επιστράφηκαν.

 Ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών διεξάγει πειθαρχική έρευνα κατά του εν λόγω προσώπου για την όλη υπόθεση. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη βάση διακρατικής συμφωνίας με την Αίγυπτο για ανταλλαγή κρατουμένων, έχει κινήσει τις διαδικασίες ώστε ο 30χρονος να επιστρέψει στην Κύπρο και να εκτίσει εδώ την ποινή του.

Διευκρινίζει το Υπουργείο Εξωτερικών (ανακοίνωση 14/10)

 Σε διευκρινίσεις προβαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με  πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», 14/11, για φυλάκιση νεαρού Ε/κ στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ε/κ «συνελήφθη μαζί με Ελληνοκύπριο διπλωμάτη από μυστικό αστυνομικό που είχαν καλέσει στο διαμέρισμά τους για παρέα», ενώ «ο διπλωμάτης λόγω ασυλίας επέστρεψε στην Κύπρο». Ο νεαρός, γράφει το δημοσίευμα «παραμένει σε φυλακές της γειτονικής χώρας λόγω του απαρχαιωμένου νόμου για την έκλυση ηθών, ο οποίος δεν αναφέρεται ρητώς στην ομοφυλοφιλία, αλλά ουσιαστικά αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανθρώπους με αυτή τη σεξουαλική επιλογή».

«Κανένας διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών δεν ενέχεται ή εμπλέκεται στην υπόθεση με καθ΄ οιονδήποτε τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» με τίτλο «Στα μπουντρούμια της Αιγύπτου νεαρός Ε/κ».

Προστίθεται ότι «ο υπάλληλος της Πρεσβείας, που υπηρετούσε σε θέση υποστηρικτικού/τεχνικού προσωπικού και που έχει ήδη ανακληθεί στο Κέντρο, δεν ανήκει στο διπλωματικό προσωπικό της Πρεσβείας».

Διευκρινίζεται παράλληλα ότι «σε ό,τι αφορά τον καταδικασθέντα, η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη του επέβαλε ποινή φυλάκισης που αφορά σε σοβαρό ποινικό αδίκημα και όχι λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα».

Σημειώνεται ακόμη ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στο Κάιρο, παρέχει από την πρώτη στιγμή προξενική αρωγή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top