ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του TikTok με την κατηγορία πως βλάπτει την ψυχική υγεία των νεαρών

ΗΠΑ: Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του TikTok με την κατηγορία πως βλάπτει την ψυχική υγεία των νεαρών

Οι εισαγγελείς 14 αμερικανικών πολιτειών προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του TikTok, κατηγορώντας το μέσο ότι βλάπτει την ψυχική υγεία των νεαρών χρηστών του και περισυλλέγει προσωπικά δεδομένα χωρίς εξουσιοδότηση.

Κατηγορούν κυρίως την πλατφόρμα ότι «χρησιμοποιεί εθιστικές λειτουργίες προκειμένου να ωθήσει τους χρήστες να παραμείνουν εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία τους», σύμφωνα με μία ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού.

«Μου είπε να κάνω δουλειές στον κήπο και σε αντάλλαγμα μου πρόσφερε τη γυναίκα του» - Νέες, ανατριχιαστικές μαρτυρίες στη δίκη Πελικό
Οι εισαγγελείς αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τις ειδοποιήσεις οποιαδήποτε ώρα, τη συστηματική διαδοχή των βίντεο το ένα μετά το άλλο ή «περιεχομένων που στοχεύουν να τραβήξουν την προσοχή».

Η απάντηση του TikTok

«Διαφωνούμε με αυτούς τους ισχυρισμούς, εκ των οποίων πολλοί μας φαίνονται ψευδείς και παραπλανητικοί», ήταν η αντίδραση εκπροσώπου του TikTok που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εταιρεία καυχιέται ότι εφαρμόζει ένα «ακλόνητο σύστημα προστασίας» για τους νεαρούς χρήστες και υπενθυμίζει ότι έχει προσθέσει και άλλα εμπόδια, όπως το σύστημα προεπιλογής για τους κάτω των 16 ετών.

Αυτό το εργαλείο εμποδίζει αυτούς τους χρήστες να χρησιμοποιούν το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων ή να διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο που αναρτούν δεν εμφανίζεται στη ροή των βίντεο ενός άγνωστου χρήστη.


Η εταιρεία χαρακτήρισε «απογοητευτική» την απόφαση προσφυγής στη δικαιοσύνη «αντί να εργαστούμε από κοινού για εποικοδομητικές λύσεις στις προκλήσεις που τίθενται σε ολόκληρη τη βιομηχανία».

Ποιες πολιτείες προσφεύγουν κατά του TikTok

Πέραν της Καλιφόρνιας και της πολιτείας της Νέας Υόρκης, στην όλη διαδικασία συμμετέχουν το Ιλινόι, το Κεντάκι, η Μασαχουσέτη, το Μισισίπι, το Νιου Τζέρσεϊ, η Βόρεια Καρολίνα, η Λουιζιάνα, η περιφέρεια της Κολούμπια, το Όρεγκον, η Νότια Καρολίνα, το Βερμόντ και η πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Ανάλογες ενέργειες έχουν ήδη κάνει η Γιούτα, η Νεμπράσκα, το Κάνσας, το Νιου Χαμσάιρ, η Αϊόβα και το Άρκανσο.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θρήνος για τον Αγγλοκύπριο Κρίστοφερ - «Έσβησε» ξαφνικά ο 34χρονος - Δείτε φωτογραφία 

• Νεαρός έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας στη Λεμεσό – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Ποια η κατάσταση της υγείας του

• Ετοιμάζονται κατηγορητήρια για όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία που οφείλουν στο κράτος - Θα σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα

• «Έσβησε» 12χρονη σε τροχαίο με τη μητέρα της στα κατεχόμενα - Επτά νεκροί μέσα στην εβδομάδα

• Συγκινημένη η Κορτζιά: Πήγε γήπεδο για να στηρίξει τον Πιέρο στην επιστροφή του στο ΑΠΟΕΛ - Δείτε βίντεο

• Σαν να μην υπήρξε ποτέ ο Νίκος Αναστασιάδης



Τιμές καυσίμων: Έρχονται σύντομα νέες αυξήσεις - Η θέση της Κύπρου συγκριτικά με χώρες της ΕΕ

Τιμές καυσίμων: Έρχονται σύντομα νέες αυξήσεις - Η θέση της Κύπρου συγκριτικά με χώρες της ΕΕ

Συνεχίζει να «μαστίζει» τους καταναλωτές η ακρίβεια, με τις τιμές των καυσίμων, να προκαλούν ανησυχία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top