Αναληθής ο ισχυρισμός Τατάρ πέρι πρότασης Γκουτέρες για αμνηστία στον Αϊκούτ

Αναληθής ο ισχυρισμός Τατάρ πέρι πρότασης Γκουτέρες για αμνηστία στον Αϊκούτ

Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι κατά το άτυπο τριμερές δείπνο στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να δώσει αμνηστία στον Σιμόν Αϊκούτ, ο οποίος κατηγορείται για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, αναφέρουν πηγές στο ΚΥΠΕ.

Αντίθετα, προσθέτουν, είναι ο ίδιος ο κ. Τατάρ που έθεσε το θέμα κατ’ επανάληψη, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη, ειδικά σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Ακόμη, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκανε, επίσης, αναφορά σε κοινή επιστολή που έστειλαν ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα για το θέμα, με την οποία ζητούν τον τερματισμό του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, ως ένα κρίσιμο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον δρόμο για τη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE